Categories: Ştiri sănătate

Descoperire științifică: Lupta împotriva infecțiilor a luat SFÂRȘIT

Descoperire științifică: Lupta împotriva infecțiilor a luat SFÂRȘIT! Oamenii de știință au descoperit un nou strat de țesut în creier care este implicat în lupta împotriva diferitelor infecții. Acest strat, dacă este deteriorat sau anormal, ar putea avea un efect asupra apariției sau agravării unor boli precum scleroza multiplă, infecțiile cerebrale și boala Alzheimer.

Potrivit cercetătorilor, descoperirea acestui țesut cerebral, care acționează ca o barieră de protecție, ne permite să înțelegem mai bine și să aprofundăm funcționarea creierului nostru. Acest țesut servește, de asemenea, drept platformă de monitorizare pentru celulele imunitare, al căror rol este de a detecta infecțiile și inflamațiile.

Publicată în această joi în revista Science (sursa 1), această descoperire a oamenilor de știință de la Centrul Medical al Universității Rochester din Statele Unite arată că există o altă membrană protectoare a creierului decât cele deja cunoscute. Numele său este SLYM (Subarachnoidal Lymphatic-like Membrane), care se află între cele două compartimente ale spațiului subarahnoidian, ultima barieră înainte de craniu. Foarte subțire și delicată, SLYM este o membrană de același tip cu cea care căptușește alte organe vitale din corp, cum ar fi inima sau plămânii, potrivit studiului.

O posibilă influență în autoapărarea creierului

Acest tip de membrană, având în vedere constituția sa, protejează și, mai ales, adăpostește celulele imunitare ale organismului. Echipa de cercetători consideră că această membrană ar putea juca un rol important în apărarea creierului, dar ar putea, de asemenea, să influențeze administrarea de medicamente în creier.

„Acest strat reprezintă astfel o nișă imună înnăscută poziționată ideal pentru a monitoriza lichidul cefalorahidian”, scriu cercetătorii în studiu.

Această nouă membrană, care pare să conțină propriile celule imunitare, ar juca un rol esențial în monitorizarea bunei funcționări a creierului prin scanarea și depistarea oricărui semn de infecție în lichidul cerebral.

Acest sistem de avertizare ar permite diagnosticarea sau detectarea precoce a patologiei, iar dacă această membrană nu funcționează corect, patologia se poate instala și dezvolta mai ușor. Aceștia au descoperit, de asemenea, că SLYM conține un număr mare de celule specifice, al căror număr crește ca răspuns la inflamație și îmbătrânire.

Recent Posts

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 minute ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

37 de minute ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

o oră ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

2 ore ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

2 ore ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra