Categories: Ştiri sănătate

Despre fuga de vaccinare și epidemia de rujeolă cu dr. Daniela Ștefănescu. Cât de sigur e vaccinul ROR (rujeolă, oreion, rubeolă)?

Vineri, 17 martie, de la orele 18:00 vă invităm la interviul LiveDoc, pe pagina de Facebook Doctorul Zilei. Subiectul dezbătut în aceasta săptămâna va fi epidemia de rujeolă și importanța vaccinării despre care vom discuta pe larg cu dr. Daniela Ștefănescu, medic primar medicina de familie, medic formator medicina de familie, membru in Comitetul Director al  Asociatiei  Medicilor de familie din Bucuresti, cu o indelungata experienta in tratarea copiilor.

Statisticile din ultimii ani au arătat o scădere considerabilă a acoperirii vaccinale atât în rândul adulților, dar mai ales în rândul copiilor din România. Scăderea numărului de copii vaccinați din țara noastră este un semnal de alarmă atât pentru specialiști, cât și pentru autorități.

Poatre cea mai bună dovadă care vine în susținerea necesității vaccinării la copii este creșterea numărului cazurilor de rujeolă înregistrată anul acesta. Vorbim de o boală împotriva căruia există vaccin – ROR (rujeolă, oreion, rubeolă). Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de județe ale țării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienților, informează INSP pe site-ul instituției.

Din păcate, în România sunt adesea difuzate informații eronate, care nu vin de la specialiști avizați și care nu au fundament științific, ceea ce influențează negativ acoperirea vaccinală.

Dar mai multe lucruri informații despre rujeolă, despre cât de contagioasă e și care sunt simptomele care o anunță, vom afla de la dr. Daniela Stefanescu, medic primar medicina de familie, medic formator medicina de familie, membru in Comitetul Director al  Asociatiei  Medicilor de familie din Bucuresti, cu o indelungata experienta in tratarea copiilor, vineri, 17 martie, începând cu 18.00, live pe pagina de Facebook Doctorul Zilei.

Vom discuta, de asemenea, despre importanța vaccinării și vom demonta miturile legate de controversatul vaccin ROR.

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

21 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

51 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică