Diabet zaharat de tip 2: aliment care scade colesterolul și reduce nivelul de zahăr din sânge cu 50%

PREVALENȚA diabetului este în creștere rapidă, iar obezitatea este văzută ca o contribuție masivă la această tendință. Simptomele includ, în general, senzația de sete, oboseala și nevoia de a urina frecvent. Din fericire, un singur aliment ar putea ajuta la scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge într-un interval scurt de timp.

Diabetul este un grup de tulburări caracterizate prin anomalii ale zahărului din sânge. Apare atunci când organismul nu este capabil să producă insulină – hormonul care preia glucoza din sânge – sau producția de hormon încetează cu totul. Gestionarea nivelurilor ridicate de glucoză este esențială pentru a proteja organismul de leziuni ireversibile ale nervilor. Din fericire, un singur aliment ar putea ajuta prin scăderea semnificativă a nivelurilor în câteva ore de la consum.

Într-un studiu publicat Environmental Health Insights, cercetătorii au observat reduceri considerabile ale nivelului de glucoză din sânge la pacienții cu diabet de tip 1.

La diabeticii de tip 2, echipa a observat o reducere de 40mg/dl la pacienții cu diabet de tip 2, la patru ore după administrare.

Aceste descoperiri au fost confirmate de un alt studiu, prezentat la cea de-a 97-a reuniune anuală a Societății Endocrine din San Diego, în care oamenii de știință au observat o reducere a glicemiei cu 50%.

Investigatorii principali Anthony Ojieh, de la Universitatea de Stat Delta din Abraka, a declarat: „Ceapa este ieftină și disponibilă, deoarece a fost folosită ca supliment nutritiv. Are potențialul de utilizare în tratarea pacienților cu diabet”.

Studiul pe animale a analizat efectele dozelor variate de ceapă asupra a trei grupuri de șobolani cu diabet zaharat indus medical.

Descoperirile au arătat că două doze de extract de ceapă, de 400 și 600 mg/kg pe zi, au redus puternic nivelul zahărului din sânge la șobolani diabetici cu 50% și, respectiv, 35%, comparativ cu valoarea inițială.

„Am investigat mecanismul prin care ceapa a determinat reducerea glicemiei [dar] nu avem încă o explicație”, a explicat domnul Ojieh.

Compușii responsabili pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge sunt compușii de quercetină și sulf, care posedă calități antidiabetice.

S-a demonstrat că quercetina, care este un flavonoid, interacționează cu celulele din intestinul subțire, pancreas, mușchii scheletici, țesutul adipos și ficat pentru a controla reglarea zahărului din sânge în întregul corp.

O lucrare medicală publicată în jurnalul Current Medicinal Chemistry a explicat: „Flavonoidele sunt un grup mare de polifenoli care sunt prezenți pe scară largă în dieta umană.

„Au demonstrat activități terapeutice promițătoare împotriva unei game largi de afecțiuni.

„Unul dintre flavonoidele cele mai răspândite și mai studiate este flavonoidul querceti.”

 

Recent Posts

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

17 minute ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

47 de minute ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

o oră ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

2 ore ago

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

2 ore ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

3 ore ago

Citeste si: