Din cuprinsul articolului
Potrivit Healthline, colesterolul poate fi împărțit în două categorii, cel benefic și cel care dăunează sănătății inimii. Colesterolul HDL este colesterolul „bun”, responsabil pentru funcționarea normală a inimii. Acesta, în cantități reduse, poate fi la fel de periculos precum colesterolul LDL ridicat (colesterolul dăunător).
Sedentarismul, anumite afecțiuni (obezitatea, hipotiroidismul, diabetul zaharat de tip 2), ereditatea, stresul și înaintarea în vârstă pot influența nivelul colesterolului. Vestea bună este că nivelul colesterolului se poate echilibra nu doar prin medicație, dar poate fi ținut sub control și prin schimbări în alimentație.
Un raport amplu de la Harvard Health, citat de doc.ro, a identificat 11 alimente care scad colesterolul; acestea au puterea de a reduce în mod activ valorile grăsimilor din sânge. Aceste alimente sunt:
Analiza profilului lipidic trebuie făcută de medicul curant, care poate prescrie schimbarea stilului de viaţă şi de alimentaţie, dar şi urmarea unui tratament cu statine, dacă valorile se situează cu mult peste valoarea maximă admisă.
De regulă, se recomandă efectuarea unui set de analize anual în special în cazul persoanelor predispuse la risc de ateroscleroză sau cele cu factori de risc crescut, precum şi bolnavilor de diabet sau cu afecţiuni cardiovasculare ( în special hipertensiune arterială.
Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…
Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…
Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…
Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…
Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…
Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…