Categories: Ştiri sănătate

Din cauza scumpirilor, mai multe spitale se confruntă cu lipsa materialelor și a medicamentelor esențiale. „Dacă ții la viață, mergi și cumperi!”

Inflația și scumpirile fără precedent din ultima perioadă au afectat inclusiv spitalele, care se confruntă cu o lipsă acută a materialelor și a medicamentelor esențiale pentru bolnavi.

„Realizăm economie prin a stinge lumina în spaţiile în care nu se consultă sau în spaţiile în care nu se efectuează activitate medicală.

Aceste scumpiri nu fac decât să crească şi mai mult dificultatea în a asigura tot ce e necesar pentru îngrijrea pacientului.”, a transmis Dr. Nicolae Gică, manager Spitalul Filantropia.

Sunt costuri uriașe si aici la Institutul Oncologic București (IOB) , de exemplu factura la lumina a crescut de la 160 de mii de lei la 310 mii de lei. Tot din cauza scumpirilor unii distribuitori se retrag sau nu aduc la timp materialele sanitare sau medicația bolnavilor, se plâng reprezentanții spitalelor.

„Atât furnizorii de materiale sanitare cât și cei de alte materiale și-au crescut prețurile, în unele cazuri le-au dublat, în multe cazuri contractele au fost refuzate”, a adăugat Bogdan Tănase, manager IOB.

Probleme sunt și la Institutul Clinic Fundeni, unde nu mai sunt unele cistostatice.

Răzvan Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului ANMD, a transmis care sunt principalele probleme semnalate la nivelul spitalelor.

„Una dintre problemele care ne sunt semnalate la nivelul spitalelor țin de circuitul de aprovizionare. Sunt lipsuri punctuale sau sunt discontinuități în aprovizionare , adică lipsuri pe două, trei săptămâni.”, transmis și Răzvan Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului ANMD.

Pentru bolnavi înseamnă însă prea mult. Nu de puţine ori oamenii povestesc că au fost trimiși la farmacia de lângă spital pentru că medicii nu aveau cu ce să-i trateze.

Şi pacienții internați la Spitalul de Urgență Craiova s-au plâns că au fost nevoiți să își cumpere singuri unele medicamente, situație recunoscută chiar și de conducerea unității medicale.

„Dacă ţii la viață mergi şi cumperi. Ce nu dă omul pentru viață. Când era soțul meu în spital am mai cumpărat”, a transmis o bătrânică potrivit Știrilor Antena 3 CNN.

Recent Posts

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

26 de minute ago

Andrei Caramitru: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…

56 de minute ago

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

o oră ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

2 ore ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

2 ore ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

2 ore ago

Citeste si: