Categories: Ştiri sănătate

Dispute acerbe privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. ”Generăm discriminare prin vaccinare”

Proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă nu a trecut de votul Senatului. Legea nu a strâns suficiente voturi pentru a fi adoptată, iar acum proiectul va merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Ca el să fie adoptat, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege. Proiectul va ajunge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Acesta prevede ca certificatul verde să fie cerut pentru angajații de la stat și privat. Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul. După 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut.

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Nerespectarea obligaţiilor care revin în sarcina persoanele juridice reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, mai prevede proiectul.

„Sunt de acord că trebuie luate anumite măsuri. Dar în ceea ce privește acest proiect de lege, 454/2001, este greșit din punct de vedere conceptual, științific. Atât persoanele vaccine, cât și cele nevaccinate se pot infecta la fel de ușor cu Sars-CoV-2.

În acest context, ceea ce trebuia făcut și explicitat, era să se vadă care este incidența în populație a trecerii prin infecție. Altfel spus, avem un procent de circa 60% din persoanele care s-au infectat cu Sars-CoV-2, au fpcut o infecție asimptomatică, nu figurează nicăieri și nici nu au acces pe platformă pentru a se putea înregistra prin determinarea anticorpilor din deget.

Noi suntem cei care generăm discriminare prin vaccinare. Și așa au fost o serie de antivacciniști care au făcut probleme, acum aducem un element în plus.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, astăzi, la votul proiectului de act normativ care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Recent Posts

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

12 minute ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

42 de minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

o oră ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Citeste si: