Diureticele naturale: Iată lista alimentelor care te ajută să echilibrezi nivelul fluidelor din organism!

Diureticele sunt folosite pentru a ajuta organismul să elimine excesul de sare sau fluide din organism. Persoanele care suferă de tensiune arterială ridicată, țesuturi inflamate sau afecțiuni ai rinichilor le folosesc pentru a trata simptomele specifice. Iată cum poți să beneficiezi de un efect diuretic, prin alimentație!

Excesul de fluide din organism poate influența negativ modul în care inima funcționează și cazua dificultăți de respirație, potrivit Medical News Today. Deși diureticele sunt de obicei prescrise de medici, sub formă de medicamente, există alimente care pot oferi același efect. Cu toate acestea, este recomandat să ceri sfatul medicului înainte de a decide că ai nevoie de beneficiile unui astfel de tratament. În caz contrar, te poți confrunta cu efecte adverse.

Ghimbir

Ghimbirul este adesea utilizat pentru proprietățile lui detoxifiante. De obicei, este consumat sub forma de ceai sau este adăugat în anumite băuturi. Proprietățile sale de purificare a organismului sunt reprezentate de efectul diuretic pe care îl creează.

Pătrunjel

Pătrunjelul stimulează procesul de formare a urinei, potrivit unui studiu efectuat pe rozătoare. De asemenea, oamenii l-au utilizat pentru efectul său diuretic timp de mulți ani. Se poate consuma proaspăt sau uscat pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cafea

Cafeina poate avea un efect diuretic de scurtă durată. Cafeina se găsește atât în cafea, cât și în alte ceaiuri, sucuri sau energizante. Cu toate acestea, organismul poate dezvolta o rezistență la această subtanță, motiv pentru care efectele diuretice nu se mai observă după un anumit timp.

Hibiscus

Hibiscusul este o plantă care ajută organismul să elimine fluidele în exces, cu ajutorul efectului său diuretic. De asemenea, hibiscusul previne apariția deficienței de potasiu. Se consumă, de obicei, sub formă de supliment alimentar sau ceai.

Diureticele pot avea, de asemenea, efecte dăunătoare, motiv pentru care se recomandă sfatul medicului înainte de a începe un astfel de tratament. Acestea pot diminua nivelul de minerale esențiale, precum magneziul. În timpul tratamentului cu diuretice se recomndă efectuarea unui set de analize, periodic.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică