Categories: Ştiri sănătate

Doi dintre cei mai experimentați specialiști în oncologie urologică tratează pacienții români la nivelul marilor clinici din străinătate

Oncologie urologică. Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, Doctor în științe medicale și Dr. Mircea Onaca, medic primar urolog, supraspecializat în urologie oncologică, au reușit să creeze în domeniul urologiei un proiect medical unic la noi în țară.

Misiunea lor? Să ofere, în condiții extraordinare, un act medical aflat la cele mai înalte standarde din chirurgia urologică, o specializare care în România nu s-a bucurat de o atenție deosebită, privând pacienții români de tratamentele performante ale marilor clinici din străinătate.

Precizia robotului chirurgical se află în mâinile celor mai buni chirurgi urologi

Doctorul Mircea Onaca supranumit „pilotul de robot” daVinci, cu o experiență de peste 1000 de intervenții de succes în domeniul urologiei oncologice în clinici celebre din Olanda va opera, în cadrul Spitalului de Oncologie Monza, alături de dr. Gheorghe Niță, unul din promotorii intervențiilor medicale cu laser verde și laser holmium în endourologie și endoscopie la patologiile prostatei și litiazei renale.

„M-am întors în țară ca să pun în practică tot ce am învățat în Olanda. Pentru că pacientul român are aceleași suferințe, aceleași drepturi și merită să fie tratat la cele mai înalte standarde” este crezul doctorului Mircea Onaca.

Doctorul Gheorghe Niță este printre cei mai recunoscuți specialiști în identificarea și tratarea litiazei renale dar și a cancerului de prostată. „În partea oncologică, apariția chirurgiei robotice a însemnat un foarte mare pas înainte permițând abordul unor cazuri foarte grave. Dar să nu uităm că fiecare pacient este unic și doar prin interacțiunea umană putem oferi tratament personalizat adecvat” a mărturisit dr. Gheorghe Niță.

Dr. Mircea Onaca operează alături de dr. Gheorghe Niță din 2015, având împreună numeroase intervenții din sfera urologiei, onco-urologiei și reconstrucției aparatului urinar. O mare parte din pacienții care intenționau să plece la tratamente în străinătate au fost tratați și vindecați de echipa coordonată de doctorii Onaca – Niță.

„Am format împreună aici, în România, o echipă de care suntem foarte mulțumiți și am reușit pas cu pas să facem lucruri extraordinare în specializarea noastră. Am reușit să îmbunătățim situația pacientului și ni s-a reafirmat, încă o dată, importanța ideii de echipă ca factor determinant în sprijinul pacientului.”

 

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

25 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

56 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică