Categories: Expertul zilei

Dr. Pautov: Ce afecteaza MEMORIA si cum să o REPARI

Dr. Pautov: „Amnezia” este un termen larg care se referă la probleme cu formarea, stocarea sau recuperarea memoriei. Poate apărea în timpul unei boli acute sau poate fi o problemă pe termen lung. De asemenea, devine mai probabil să apară pe măsură ce îmbătrânești. Unele cauze sunt tratabile, așa că poți lua măsuri acum pentru a fi pregătit dacă te afectează pe tine sau pe cineva drag în viitor.

Ce este amnezia? Amnezia este dificultatea continuă de a-ți aminti lucruri pe care le-ai amintit anterior. Poate fi temporar sau permanent. Unele forme devin mai frecvente odată cu vârsta, potrivit clevelandclinic.org.

Sursă foto: Cassia P./Pixabay

Cuvântul „memorie” se referă la mai multe abilități interdependente. Aceste abilități se bazează pe diferite zone ale creierului care lucrează împreună în mod corespunzător. Pierderea memoriei poate apărea atunci când zonele creierului asociate cu memoria nu funcționează corect.

Pierderea memoriei este de obicei un simptom al altor afecțiuni medicale. De asemenea, este important de reținut că problemele ușoare de memorie se dezvoltă odată cu vârsta, inclusiv: B. Când este nevoie de timp pentru a-ți aminti lucruri. Dacă pur și simplu vă este greu să vă amintiți lucruri și memoria încă funcționează, este mai puțin probabil să vă îmbolnăviți. Dar dacă ai avut vreodată o experiență care te face să te întrebi dacă suferi de pierderi de memorie, ești departe de a fi singur.

Când vorbim despre memoria oamenilor, potrivit medicului Pautov, există trei etape importante: inregistrare, depozitare, preluare. Acesta explică cum afectează uitarea procesul de memorie.

Mai mult, dr. Pautov spune că dacă ești diagnosticat cu diabet sau dacă ai probleme cardiovasculare, pot afecta memoria.

Într-un video, postat pe Facebook, medicul spune cum să-ți îmbunătățești memoria.

„Ai uitat daca ai închis ușa sau daca ai scos fierul din priza? Înseamnă că ai venit la momentul potrivit!
Vorbim despre memorie la oameni tineri și trecem prin cele 3 etape cheie: inregistrare, depozitare, preluare. Plus, cum afecteaza uitarea, respectiv neuroplasticitatea, procesul de memorare.
Daca ai probleme medicale precum diabet sau probleme cardiovasculare, pot afecta memoria. Dar nu te ingrijora, ofer solutii concrete, de la sport la alimentatie”, precizează dr. Pautov.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

6 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

6 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

7 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

7 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

7 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar