Categories: Știrile zilei

Drama care ascunde ora exactă a morții lui Iisus

Biserica Catolică se află la doar câteva zile distanță de începutul Săptămânii Sfinte, perioada de maximă reculegere în rugăciune și reflecție pentru creștinii catolici. Una dintre zilele cheie pentru cei care cred în Dumnezeu este Vinerea Mare, ziua în care a murit Iisus.

Iisus din Nazaret este fiul lui Dumnezeu, divinitatea și creatorul universului, potrivit Bisericii Catolice. Iisus a fost conceput prin lucrarea și harul Duhului Sfânt prin intermediul Fecioarei Maria, care nu a păcătuit, iar Iosif, un tâmplar din Nazaret, a fost tatăl pământesc al fiului lui Dumnezeu.

Fiul lui Dumnezeu s-a întrupat pentru a muri pentru păcatele tuturor ființelor umane, indiferent de ceea ce au făcut, afirmă Biblia. De asemenea, în textele lui Marcu și Matei, cartea sfântă evidențiază nedreptatea în care a murit Iisus, condamnat la răstignire pentru blasfemie și pentru că a pretins că este Mesia sau mesagerul lui Dumnezeu.

Ora și ziua exactă în care a murit Iisus din Nazaret

EVZ

Biblia nu este foarte clară în ceea ce privește ora exactă la care a murit Fiul lui Dumnezeu.

Scriitorul american Jimmy Akin a povestit pentru National Catholic Register și a descris detalii puțin cunoscute despre moartea lui Iisus. Potrivit acestei surse, Mesia a murit în jurul orei a noua, ceea ce, după ora actuală, ar fi în jurul orei 15:00.

În acest sens, National Catholic Register afirmă că Iisus, în vârstă de 33 de ani, a murit pe 3 aprilie, adică într-o zi de vineri.

Drama din spatele morții lui Iisus

În cruda răstignire a lui Iisus, Vinerea Mare a fost marcată de pregătirea sumbră dinaintea Sabatului. Pontius Pilat, între anii 26 și 36 d.Hr., a ordonat execuția sa, micșorând marja la un interval crucial de opt ani.

Printre ultimele sale cuvinte, în timp ce agoniza pe cruce, s-au numărat: „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac” și mângâierea pentru un criminal pocăit: „Astăzi vei fi cu mine în Rai”.

Rămășițele sale, salvate de apostoli, au fost înfășurate în mantia sacră, cunoscută mai târziu sub numele de Sfântul Giulgiu din Torino, perpetuând tragedia divină în memoria umanității.

Strigătul sfâșietor al Mariei, mama lui Iisus, a răsunat în ziua morții sale. Văzându-și fiul pierzându-și viața pe cruce, lacrimile ei s-au amestecat cu cuvintele sacre ale lui Iisus. Durerea ei a fost întruchipată în legătura veșnică, deoarece ea l-a dat pe Ioan ca fiu al ei înainte de a se stinge din viață.

 

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

9 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

10 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

10 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

11 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

11 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

12 ore ago

Citeste si: