Durerea testiculară. Un nou simptom COVID-19. Avertismentul medicilor

Durerea testiculară. Un nou simptom COVID-19. Avertismentul medicilor pentru bărbații cu dureri inghinale.

Durerea testiculară ar putea fi un semn rar al Covid. Este concluzia la care au ajuns oamenii de știință după ce un bărbat de 49 de ani a fost testat pozitiv pentru COVID, neavând alte simptome. Bărbatul, originar din Turcia, a solicitat sfatul medicului din cauza umflăturilor și a durerii din partea stângă a inghinei și a testiculelor în timpul verii. Nu a prezentat niciunul dintre simptomele cunoscute ale coronavirusului, cum ar fi tuse persistentă sau temperatură ridicată.

Cu toate acestea, medicii au decis să-l testeze pentru Covid, deoarece el a fost în contact cu cineva care ulterior a fost testat pozitiv. Rezultatele au arătat că a avut coronavirus. Prin urmare, medicii au suspectat că durerea testiculară a fost primul său simptom. Ei au spus că nu are alte probleme de sănătate care ar fi putut să o provoace, cum ar fi o ITS.

Medicii care au raportat „cazul neobișnuit” într-un jurnal medical au spus că acest simptom neobișnuit arată modul în care coronavirusul poate acționa în mod diferit la oameni, conform dailymail.co.uk.

Nu este clar câți bărbați suferă dureri testiculare ca simptom al Covid-19. Un mic studiu din China a sugerat că unul din cinci bărbați au acest simptom. Oamenii de știință și-au exprimat îngrijorarea că virusul ar putea pătrunde în testicule, unde se produce sperma și ar putea provoca „daune pe termen lung”. Dar până acum există puține dovezi ale faptului că acest lucru se întâmplă și niciunul nu sugerează că virusul poate fi răspândit prin material seminal, fluidul care transportă sperma.

Durerea testiculară. Un nou simptom COVID-19. Avertismentul medicilor

De asemenea, într-un raport publicat recent în American Journal of Emergency Medicine, mai mulţi specialişti de la un institut din San Antonio (Texas) au raportat că testiculele unui bărbat de 37 de ani s-au umflat anormal la cincisprezece zile după un rezultat pozitiv.

În urma testelor, medicii au constatat o deteriorare a calităţii spermei, ceea ce i-a determinat să susţină că această inflamaţie dureroasă este legată de coronavirus.

„Sperma, în cazul bărbaților infectați cu SARS-CoV-2, prezintă o modificare a calității spermatocitelor, având un potențial impact viitor asupra fertilității masculine. Complicațiile trombotice ale SARS-CoV-2 pot afecta și sistemul genito-urinar”, au subliniat cercetătorii în raport.

Medicii care au realizat raportul recomandă bărbaților să fie atenți chiar și la cea mai mică durere genitală.

„Identificarea efectelor genito-urinare rare poate ajuta cadrele medicale să identifice această boală (…) și să inițieze un tratament adecvat, carantină și monitorizarea fertilității”, au mai spus aceștia.

Cum poate COVID-19 cauza durerea testicluară?

Cercetătorii au încercat să descopere dacă într-adevăr coronavirusul poate provoca dureri testiculare și cum. După rapoartele despre bărbații cu dureri testiculare care s-au dovedit pozitive pentru virus, oamenii de știință au ajuns la concluzia că receptorul ACE2 este de vină.

Receptorul ACE2 este o proteină care oferă un punct de intrare pentru coronavirus pentru a se agăța și a infecta celulele umane. Se găsește în nas, gură și plămâni, unde se reproduce coronavirusul. Dar și pe inimă, vase de sânge, rinichi, ficat și tractul gastro-intestinal.

 „Se știe că testiculul exprimă receptorul ACE2 pe care virusul îl folosește pentru a accesa celulele, deci acest lucru ar putea explica de ce testiculele ar putea fi o țintă pentru Covid-19”, a declarat doctorul Richard Viney, chirurg urolog consultant din Birmingham.

Urologii de la spitalul afiliat Suzhou din Universitatea Nanjing au descoperit că expresia ACE2 este extrem de bine exprimată în teste și poate fi concentrată în mai multe celule care sunt direct legate de sistemul reproductiv masculin.

„Prin urmare, virusul s-ar putea lega direct de astfel de celule pozitive ACE2 și ar putea afecta rinichiul și țesutul testicular al pacienților”, au scris cercetătorii în lucrarea lor.

Ovarele, în schimb, nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane.

Recent Posts

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

9 minute ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

12 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

13 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

13 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

14 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

14 ore ago

Citeste si: