Dureri de cap? Iată ce remediu pe bază de plante ne recomandă Ovidiu Bojor

Am suferit aproape cu toții de o durere de cap la un moment dat. Cu toate acestea, durerea de cap poate fi diferită de la o persoană la alta.

Acea stare neplacuta care poate surveni in orice moment si care de obicei este un prim semnal ca ceva este in neregula la nivelul organismului.

Senzatia de disconfort creata de durerea de cap se poate manifesta brusc si poate dura pana la cateva ore sau zile daca nu este diagnosticata corect si ulterior, tratata corespunzator.

Ea poate fi resimtita ca o jena sau o senzatie pulsatila pe una sau pe ambele parti ale capului, doar intr-o anumita zona ori poate fi declansata subit, cu stari de disconfort, gat intepenit, tulburari de vedere si chiar febra.

Pentru a remedia durerea de cap, Ovidiu Bojor ne propune o rețetă naturală pe bază de plante ce ne va ajuta să ne revenim și să reluăm activitatea zilnică.

Plantele recomandate în astfel de situatii sunt urmatoarele: rozmarin, tei, lavanda, menta, ronita. Pentru a prepara ceaiul ce combate aceste probleme ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 10 grame de frunze de rozmarin
  • 25 de grame de coada-soricelului
  • 20 de grame de frunze de roinita
  • 25 de grame de tapla gastii
  • 20 de grame de flori de tei

Plantele trebuie sa fie amestecate respectand cantitatile mentionate mai sus. Pentru a pregati ceaiul trebuie sa folosesti o lingura din acest amestec pentru 250 de ml de apa. Apa trebuie sa fie clocotita. Lasa la infuzat timp de cateva minute, dupa care poti strecura ceaiul. Este recomandat sa se bea cate doua cani de ceai pe zi pentru a combate durerile de cap si/sau migrenele.

De asemenea, Ovidiu Bojor, fitoterapeut, recomanda sa se foloseasca aparatul salin care are rolul de a purifica aerul din locuinta. În plus, creeaza un mediu relaxant, placut, care te va ajuta sa te odihnesti.

Recent Posts

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

14 minute ago

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

10 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

11 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

11 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

12 ore ago

Citeste si: