Dureri de șale și de stomac de la lipsa banilor și boli de ficat din cauza dezamăgirilor și neluțumirii de sine. Iată cu ce boli și cu ce dureri se confruntă negativiștii

Psihosomatica descrie legătura dintre dezechilibrele emoționale și afecţiunile fizice. Așa se face că stresul, anxietatea sau furia, nu doar că tulbură sufletul, ci și trupul, dând naștere la afecțiuni ale inimii, acne, probleme digestive ori genitale. Vestea bună este că procesul poate fi reversat printr-o gândire cât mai optimistă.

Concret, organismul aflat multă vreme sub imperiul emoțiilor negative, eliberează o serie de substanțe chimice în exces, precum adrenalină sau cortizon (hormonal stresului), declanșând astfel un adevărat mecanism de autodistrugere. “Substanțele bune“, endorfinele (moleculele fericirii) și oxitocina sunt drastic reduse, iar primele care au de suferit sunt organele interne.

Furioşii riscă boli de ficat

Ficatul este “uzina” corpului nostru, el transformă principiul alimentar în energie. Dezamăgirile, decepțiile, nemulțumirea de sine și furia la adresa propriei persoane sunt principalii dușmani ai acestuia”, face lumină psihoterapeutul Monica Burcea.

Persoanele bătăioase, care nu se lasă doborâte cu una cu două de problemele cotidiene, experimentează adesea hipertensiune arterială, în vreme ce hipotensivii sunt oameni care au nevoie constantă de afecțiune și echilibru în viața lor. În ceea ce privește tulburările din sfera genitală, arată specialistul, acestea reflectă diverse blocaje sau neacceptari în raport cu activitatea sexuală.

Teama pentru ziua de mâine dă dureri de șale și de stomac
Medicina alopată face des legătura dintre ulcer și stresul profesional, teama de „ziua de mâine” și încercarea persistentă de a rezolva dificultăți profesionale/materiale.
Afecțiunile stomacului oglindesc modul în care procesăm resursele disponibile. Hiperaciditatea gastrică este expresia unei „măcinări” mentale excesive în raport cu resursele materiale. Persistența ei timp îndelungat se va repercuta în gastrită, simbolul stresului material, financiar, sau în ulcer, care semnalizează deja o stare de îngrijorare și de tensiune continue.
Afecțiunile duodenului apar  atunci când din stomac sunt evacuate prea repede alimente. Este simbolul grabei, al incapacității noastre de a ne bucura de experiențe mici precum momentul mesei.

Regiunea lombară a coloanei vertebrale este responsabilă de situația financiară, prin urmare, dacă nu suntem satisfăcuți de situația noastră materială, să nu fim mirați când “ne vizitează” durerile de șale. Medicul Mark W. Tong ne atenționează: dacă gândul la bani nu ne părăsește nici ziua nici noaptea, câștigăm prea puțin, sau cheltuim prea mult, aceasta ne va aduce probleme grave de sănătate. Să ne străduim a avea o relație cu banii cât mai rezonabilă.

Genunchii

Genunchii reflectă problemele stimei de sine. Extremele stimei de sine: înălțarea sau micșorarea propriului ego față de ego-ul celor din jur, duc inevitabil la dureri în zona articulației genunchilor. Lorence Mitchel, specialist în medicina orientală netradițională, sugerează să avem o abordare umoristică față de noi înșine și să ne iubim ego-ul.

Gleznele

Plăcerile înving durerea, iar gleznele reflectă acest fapt cel mai bine. Durerile în această parte a corpului indică asupra faptului că nu ne putem relaxa și savura clipa de plăcere. Julie Douglas, autoarea multor cărți despre cunoașterea de sine, recomandă să nu ne lipsim de recompensele binemeritate și să ne bucurăm de viață la maxim.

Durerile în partea superioară a spatelui

Această zonă este responsabilă pentru dragoste, acceptul sau refuzul acesteia. Antrenorul și practicianul în autodezvoltare, Ronda Degaust, consideră că odată cu apariția durerilor în această zonă trebuie să ne preocupăm de relația noastră cu cei din jur, să echilibram schimbul de energie cu persoanele ce ne înconjoară. Adică, dăruirea și primirea dragostei trebuie să fie echilibrată.

Hipertensiunea arterială, urmarea luptei cu viața

O tensiune crescută arterială este deci simbolul organic al unei ,,presiuni a vieții”. Organismul funcționează cu toate motoarele turate și obligă țesuturile să primească sânge. Un fel de „trebuie să continui să lupți, faci față în orice condiții!”
Hipotensiunea arterială are legătură cu perceperea  lipsei de protecție și de securitate, resimțite la nivel emoțional. Persoanele hipotensive au nevoie constantă de afecțiune, de siguranță și de echilibru.

Tulburările din sfera genitală

Vor reflecta diverse blocaje sau neacceptări în raport cu activitatea sexuală. De asemenea, afecțiunile genitale pot denota rușine, incapacitate de manifestare sexuală, conflict între concepte educaționale și simțire. Chiar și o îngrășare a corpului în zona organelor genitale poate sugera anumite dezechilibre în perceperea relaționării sexuale. Este indicat să ținem cont de faptul că ameliorarea fizică a unei boli n-ar trebui să fie considerată suficientă dacă nu aduce și o îmbunătățire a calității vieții persoanei respective.
Odată cu vindecarea fizică este de dorit să aducem și câteva modificări: timp pentru mese, timp pentru odihnă, eliberarea frustrărilor și a nemulțumirilor, conștientizarea blocajelor.

Recent Posts

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

20 de minute ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

50 de minute ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

o oră ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

2 ore ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

3 ore ago

Citeste si: