Categories: Stil de viaţă

E posibil să fii fericit și singur?

Fericirea în afara unui cuplu pare puțin plauzibilă. Oamenii sunt siguri că cei care nu se află într-o relație sunt nefericiți sau visează la povești de amor. De mici ni se inoculează ideea că o legătură solidă cu un partener este cheia vieții fericite.

Mai ales pentru femei. Cineva care spune că e fericit singur nu este crezut, oamenii din jur îl socotesc mincinos, sunt de părere că se preface.

Cei care aleg să fie liberi sunt mai nefericiți decât cei care conviețuiesc într-un cuplu? Sociologul Bella de Paulo e de părere că totul este doar o iluzie și a descris 4 stereotipuri care îi fac pe oameni să se teamă de singurătate.

Mulți consideră că oamenii singuri nu au viață personală și că totul se învârte în jurul scopului de a-ți găsi un partener. Dar conform sondajelor sociologice, persoanele singure aleg să nu aibă un partener și, adesea, sunt cei care au terminat o căsnicie sau o relație de durată.

Interesant este că bărbații divorțați sunt mult mai dispuși la a se însura din nou, comparativ cu femeile.

”Nu toți suntem dezamăgiți sau înspăimântați de ideea că vom fi respinși. Nu avem legătură cu aceste stereotipuri. Noi adorăm viața noastră solitară”, spune Bella de Paulo.

În Statele Unite, a fost realizat un studiu în care, timp de 8 ani, oamenii au fost întrebați dacă sunt fericiți. Cei căsătoriți după o perioadă de celibat erau foarte fericiți în primul an de mariaj. Dar un an mai târziu, se simțeau la fel ca înainte de nuntă. Cei care nu s-au simțit împliniți au divorțat și doar după divorț și proaspăt câștigata libertate s-au simțit bine.

Se spune că cei singuri nu sunt sănătoși. Dar statisticile arată că lipsa unui partener nu afectează nici sănătatea, nici speranța de viață.

Un alt stereotip este că cei singuri sunt egoiști. Studiile arată însă că cei care nu au o relație sentimentală se poartă mai frumos cu părinții și comunică mai bine cu rudele, își ajută prietenii și vecinii, asta în timp ce aceia aflați într-o relație alocă mai mult timp parteneriatului lor sau copiilor, pe când cei singuri sunt mai deschiși lumii și altor persoane.

Găsirea unui partener este o opțiune personală. Singurătatea transformă în rău doar persoanele încrâncenate, obsedate de găsirea unei ”jumătăți”. Acestea devin depresive, invidioase și cu o stimă de sine foarte scăzută.

Dar cineva care nu trăiește doar pentru a fi într-o relație se bucură de libertate, de frumusețea și tainele vieții.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

4 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

5 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

5 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

6 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

6 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

7 ore ago

Citeste si: