Eczema este legată de dificultăți de învățare și memorie la copiii cu ADHD sau dizabilități de învățare

Dermatita atopică (DA) sau eczema este legată de semne de afectare cognitivă, inclusiv dificultăți de memorie și de învățare la copiii cu comorbidități de neurodezvoltare, a arătat un studiu recent.

Eczema este o afecțiune dermatologică cronică care provoacă piele uscată, mâncărime și inflamată. Cu toate că este mai frecventă la copiii mici, poate apărea la orice vârstă. Persoanele care au eczemă prezintă un risc mai mare de a dezvolta alergii alimentare, febra fânului și astm.

Eczema este legată de dificultăți de învățare și memorie la copiii cu ADHD

Cel mai recent studiu publicat în Jama Dermatology sugerează că la copiii cu comorbidități de neurodezvoltare, cum ar fi dificultăți de învățare, eczema a crescut riscul de afectare cognitivă de două până la trei ori, comparativ cu cei fără eczemă.

Cu toate acestea, în rândul copiilor fără condiții de neurodezvoltare, eczema nu a avut o asociere cu dificultățile de învățare sau de memorie.

Studiul a evaluat un eșantion ponderat de peste 69,7 milioane de copii din SUA, dintre care 13,2% au avut dermatită atopică.

„Rezultatele acestui studiu transversal sugerează că dermatita atopică pediatrică a fost în general asociată cu șanse mai mari de dificultăți raportate în învățare și memorie. Cu toate acestea, această asociere a fost limitată în primul rând la copiii cu comorbidități de neurodezvoltare, cum ar fi ADHD sau dizabilități de învățare”, au scris cercetătorii. 

„Aceste constatări pot îmbunătăți stratificarea riscului copiilor cu AD pentru tulburări cognitive și sugerează că evaluarea dificultăților cognitive ar trebui să fie prioritară în rândul copiilor cu AD și tulburări de neurodezvoltare”, au adăugat ei.

Impactul dermatitei la copii în activitățile zilnice

Cu toate acestea, studiul nu a luat în considerare factori precum severitatea sau vârsta de debut a eczemei și nici nu a inclus alți factori de risc, cum ar fi tulburările de somn sau simptomele depresive sau de anxietate comorbide care ar putea afecta relația dintre dermatita atopică și afectarea cognitivă.

Prin urmare, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege impactul acestor factori, avertizează cercetătorii.

„Deși este încă important pentru clinicieni să se întrebe despre impactul dermatitei atopice a unui copil asupra funcțiilor zilnice, inclusiv în activitățile școlare, rezultatele noastre sugerează că copiii fără probleme de neurodezvoltare, cum ar fi ADHD sau dizabilități de învățare, nu prezintă un risc deosebit de mare de tulburări cognitive și că screening-ul pentru tulburări cognitive ar trebui să se concentreze în primul rând în rândul copiilor cu diagnostice sau preocupări de neurodezvoltare”, a subliniat dr. Joy Wan, autorul studiului de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

25 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

55 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică