Elimină toxinele din organism și previne mai multe tipuri de cancer. Beneficiile uimitoare ale castravetelui

Castravetele este combinația unică de nutrienți ce ne ajută să ne menținem hidratați și să scăpăm de toxine.

Castravetele conține mulți nutrienți, carbohidrați, zahăr, fibre solubile și insolubile, sodiu, vitamine, minerale, acizi grași, aminoacizi, precum și alte substanțe. În fruntea listei substanțelor nutritive din castravete, se află cucurbitacina, lignanii și flavonoidele.

Conține 96,5% apă, ceea ce îl face să aibă proprietăți drenante. Totodată, este foarte sărac în calorii, nu conține grăsimi, ci o cantitate foarte mică de substanțe proteice. De asemenea, consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, constituie o sursă importantă de potasiu, fier, siliciu, fosfor, folați, fibre, triptofan și magneziu, care sunt depozitate cu precădere în coaja lui. Tot în coaja castravetelui este depozitată și cea mai mare parte a vitaminei C, a vitaminei A și a vitaminelor B1, B2, B3, B5, B6.

Ajută la detoxifiere și la slăbit

Apa conținută de castravete contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Datorită calităților sale terapeutice, castravetele este folosit ca remediu natural în tratamentul constipației. Este un bun laxativ, contribuind astfel și la eliminarea toxinelor din organism.

De asemenea, consumat în mod regulat, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Castravetele menține rinichii în formă, scăzând nivelul acidului uric din organism.

Prin conținutul de vitamine A, B și C, stimulează sistemul imunitar și conferă energie și un ten luminos. Nutriționiștii recomandă să nu fie curățat înainte de a fi consumat, întrucât coaja conține aproximativ 12% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Castravetele întărește articulațiile. Silica din castravete ajută la întărirea țesuturilor de legătură din jurul mușchilor și articulațiilor. Stimulează digestia și ajută la pierderea în greutate.

Sucul combate bolile gingivale

Conține secoisolariciresinol, lariciresinol și pinoresinol, compuși care reduc riscul apariției mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, la sân sau de prostată.

De asemenea, contribuie la reducerea nivelului de colesterol și, datorită conținutului bogat în fibre, potasiu și magneziu, ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor, menținerea sănătății lor și împrospătează respirația. De asemenea, o felie de castravete ținută pe cerul gurii timp de 30 de secunde ucide bacteriile din cavitatea bucală responsabile pentru respirația urât mirositoare.

Este bun pentru diabetici. Cei care suferă de diabet se pot bucura de consumul acestei legume beneficiind de ce are mai bun: un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină.

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

23 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

53 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică