Cum ne pot afecta emoțiile și stările sufletești, starea de sănătate. Medic: 75% dintre boli sunt psihosomatice. Chakrele care primesc și distribuie energie

Foarte adesea oamenilor li se întâmplă să acuze simptome fizice, concrete, a căror cauză nu este elucidată în urma numeroaselor analize medicale şi investigaţii pe care ajung să le efectueze. Altfel spus, persoana poate să prezinte dureri, erupţii cutanate, tensiune musculară sau inflamaţii la nivelul anumitor organe perfect sănătoase. Apare, invariabil, întrebarea legitimă: “ce se întâmplă cu mine?”.

Uneori, simptomele apar în mod neaşteptat şi dispar la fel de misterios şi de brusc cum au apărut. Alteori, însă, pot persista perioade lungi de timp, spre disperarea celor care nu reuşesc să găsească explicaţii stărilor pe care le acuză. Aşa arată somatizările, care stau la baza bolilor psihosomatice.

Legătura dintre minte și corp este foarte strânsă. Din acest motiv, e important să nu subestimăm impactul pe care emoțiile le pot avea asupra stării de sănătate a oamenilor și în mod special a copiilor, care încă nu au cunoștințele și experiența necesară pentru a-și autoregla emoțiile.

Suntem ceea ce gândim, ceea ce simțim pentru că noi suntem energie

„Suntem ceea ce gândim, ceea ce simțim pentru că noi suntem energie. Primim energie de la soare, de la pământ și facem schimb de energie cu natura și cu cei din jurul nostru.

Energia are o vibrație care este influențată de emoții și sentimente.

Omul este un întreg care conține corp fizic, psihic, emoțional și spiritual.

Pentru a vindeca corpul fizic trebuie să vindeci corpul emoțional. Emoția care a generat o boală.

Cele 7 Chakre Majore

  • Sahasrara: Chakra Coroanei.
  • Ajna: Chakra Sprâncenei;
  • Vishuddha: Chakra Gâtului;
  • Anahata: Chakra Inimii;
  • Manipura: Chakra Focului;
  • Svadhisthana: Chakra Sacrală;
  • Muladhara: Chakra de Bază.

Problemele cu glanda tiroidă

Bolile autoimune sunt legate de lipsa de comunicare. Orice Chakra blocată va avea probleme asupra unei regiuni a corpului.

La nivelul gâtului se află chakra comunicării. Bolile autoimune sunt legate de o lipsă de externalizare a emoțiilor.

La nivelul plexului avem chakra plexului solar care reprezintă puterea noastră interioară, soarele nostru interior.

Orice afectare de teamă atacă organele, în special stomacul și atunci apare gastrita.

Persoanele perfecționiste sunt persoane stresate care au frecvent dureri de cap, migrene sau cefalee.

Durerea de spate

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Durerile apar și din cauza faptului că am preluat foarte mult din problemele cotidiene sau problemele altora.

Ducem greutatea pe umerii noștri.

Inima suferă de neiertare față de noi sau cei din jur. Chackra inimii este situată la nivelul pieptului și influențează relația noastră cu cei din jur.

Dezechilibrele la acest nivel sunt de cele mai multe ori din cauza neîmplinirii în cuplu”, a spus medicul Ruxandra Constantina, la Antena 3 CNN.

„Bolile sunt țipetele tăcerii”

Bolile sunt limbaje simbolice prin care încercăm să exprimăm ce nu putem spune prin cuvinte. În opinia lui Jacques Salomé, „Când nu putem spune prin cuvinte, strigăm prin dureri”.

Durerea de spate, asociată cu greutățile vieții

Zona spatelui se află în strânsă legătură cu trecutul nostru, cu „a căra în spate” greutățile vieții, dar și cu sentimentul de a fi atacați din spate sau cu nevoia de susținere emoțională și de securitate.

Durerea în zona lombară simbolizează refuzul de a ne detașa emoțional sau faptic de probleme din trecut.

Partea de jos a spatelui arată frica legată de nesiguranța financiară și în general de tot ce ține de latura materială a vieții.

Durerile în partea de sus a spatelui indică existența unor așteptări exagerate ca alte persoane să ne susțină din punct de vedere afectiv și acumularea unor stări de furie atunci când aceste așteptări nu sunt împlinite.

Umerii, împovărați de responsabilități

Umerii sunt în strânsă legătură cu capacitatea noastră de a purta responsabilitatea dezvoltării noastre și de a ne atinge obiectivele în viață.

Atunci când umerii devin dureroși ori au o postură căzută arată că ne simțim împovărați de responsabilități, că ne încărcăm singuri cu prea multe sarcini sau că avem tendința să preluăm și din responsabilitățile altora.

Gâtul, probleme de flexibilitate

Gâtul reprezintă capacitatea noastră de a manifesta flexibilitate în relațiile cu cei din jur sau de a analiza situațiile din mai multe perspective. Dacă rămânem fixați asupra unei singure perspective, asupra unui singur punct de vedere, atunci gâtul nostru are de suferit, manifestând dureri sau înțepeniri.

Durerile de la nivelul gâtului pot avea ca punct de plecare blocajul în exprimarea nevoilor, de a spune ce ne doare, de a cere sau de a refuza, de a găsi cea mai bună modalitate de comunicare.

Dureri de brațe, „aripi” frânte

Brațele simbolizează „aripile” noastre, iar problemele la nivelul brațelor ne arată pierderea altitudinii. Ele se transpun în probleme legate de evoluția personală, de învățare și de schimbare.

Totodată, brațele au legătură cu capacitatea noastră interioară de a accepta sau a îmbrățișa oamenii, dar și situațiile noi, provocările, schimbările.

Mâinile vorbesc despre sentimentul de utilitate

Atunci când ne confruntăm cu sentimente de inutilitate sau de neputință de a duce la bun sfârșit ceva anume, de a ajuta pe cineva, în zona mâinilor se reflectă prin dureri, tremurat, moleșeală, scăpăm lucrurile din mâini.

Degetele ne amintesc de micile detalii de zi cu zi pe care avem tendința să le trecem cu vederea, concentrându-ne pe lucrurile mari. Doar că lucrurile mari sunt mai rare și viața este alcătuită dintr-o mulțime de momente mici. De aceea, este bine să apreciem bucuriile mici ale vieții, pentru că puse împreună alcătuiesc fundația pe care se clădesc cele mari.

Durerea de cap, rezultatul mâniei refulate

Durerea de cap psihogenă este una dintre cele mai frecvente suferințe, iar mulți dintre noi o atribuie unor motive dintre cele mai diverse: de la sinuzită la curent sau aer condiționat, de la prea cald sau prea frig, de la lumina prea puternică sau prea mult citit, privit la televizor, calculator etc.

În realitate, în cele mai multe cazuri, durerea de cap este o manifestare psihosomatică ca rezultat al mâniei refulate.

Recent Posts

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

7 minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

37 de minute ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

o oră ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra