Encefalograma, investigația utilă pentru pacienții cu stări de leșin

În literatura medicală electroencefalograma (EEG) este definită ca o tehnică medicală care înregistrează și interpretează activitatea electrică a creierului. Captarea se realizează cu ajutorul unor electrozi care vor fi așezați sub cap și care sunt cuplați la un dispozitiv numi electroencefalograf. Este o investigație extrem de utilă medicilor și nu implică riscuri pentru pacient.  

În primul rând trebuie să reții: encefalograma este o investigație medicală care să te îngrozească. Este destul de ușor de suportat. De regulă, medicul specialist ți-o poate recomanda atunci când există suspiciunea unui tumori cerebrale sau mai degrabă a unui traumatism cranian.

De cele mai mutle ori, acestă investigație este completată și cu o radiografie. Sau cu un RMN. Medicii când au o suspiciune de epilepsie, o pot recomanda fiindcă îi ajută la stabilirea cu certitudine a diagnosticului.

Totodată, este o investigație utilă pentru pacienții care au stări de leșin sau infecții cerebrale. Aceasta poate oferii detalii importante despre existența unor leziuni cerebrale. Dar poate fi de ajutor și pentru diagnosticarea unor afecțiuni medicale precum sunt afecțiunile creierului, demența, afecțiuni ale sistemului nervos.

Numai medicul specialist neurolog poate interpreta rezultatul acestei investigații. Durata este este cuprinsă între 20 și 30 de minute, iar medicul îți poate cere fie să respiri profund, fie să execuți anumite mișcări.

Uite cum te poți pregăti pentru această investigație:

  • Cu 12 ore înainte de a fi efectuată nu se va consuma alcool, cafea, ceai negru. Nu se bea cola și nu se consumă ciocolată.
  • Cu o zi înainte te vei spăla pe păr dar atenție, nu ai voie să utilizezi produse de coafat, geluri, spray-uri, spumă, sau alte loțiuni.
  • Nu este bine să iei niciun fel de medicament înainte de efectuarea testului, cel puțin fără aprobarea medicului care ți-a recomandat analiza.

Atenție! Nu este investigație dureroasă. Nu are niciun risc. Și poate unul dintre cele mai mari avantaje: poate să fie repetată de câte ori consideră medicul necesar.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

4 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

5 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

5 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

6 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

6 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar