Categories: Ştiri sănătate

Ești mereu obosită, își cade părul, te îngrași cu aer? Lipsa ACESTUI mineral este de vină, spun experții

Ești mereu obosită, își cade părul, te îngrași cu aer? Lipsa ACESTUI mineral este de vină, spun experții.

Pe măsură ce îmbătrânim, o dietă sănătoasă devine din ce în ce mai importantă. Anumite substanțe nutritive pe care le putem obține doar din alimente ajută la prevenirea bolilor și ne mențin funcțional pe măsură ce îmbătrânim.

Unul dintre acestea este seleniul. Iar în cazul în care te lupți cu oboseala, ceața creierului, căderea părului și greutatea suplimentară care pur și simplu nu va scade, indiferent de ceea ce faci, există șansa să ai o deficiență de seleniu.

Ești mereu obosită, își cade părul, te îngrași cu aer? Lipsa ACESTUI mineral este de vină, spun experții

Seleniul este un oligoelement care este necesar pentru mai multe funcții ale corpului. Acest mineral este un jucător cheie atunci când vine vorba de îmbătrânire, deoarece afectează mai ales tiroida. Tiroida conține mai mult seleniu decât toate celelalte organe din organism. Seleniul ne ajută să producem hormoni tiroidieni și protejează organul împotriva stresului oxidativ dăunător.

S-a demonstrat că seleniul aduce beneficii celor care suferă de boli tiroidiene. O revizuire a studiilor a arătat că suplimentarea cu seleniu timp de trei luni a îmbunătățit sănătatea tiroidei, starea de spirit și bunăstarea generală la pacienții cu boala Hashimoto. Și pentru că dă un impuls tiroidei, poate crește și metabolismul.

De asemenea, seleniul s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru o serie de boli. Un antioxidant puternic, neutralizează radicalii liberi toxici din organism și reduce stresul oxidativ care poate provoca boli. Calitățile sale antioxidante ajută la protejarea celulelor sănătoase de deteriorare și la apărarea bolilor precum cancerul, bolile de inimă și Alzheimer.

Nu numai asta, dar, potrivit womansworld.com, fiind un antioxidant atât de puternic, seleniul protejează și pielea de daunele oxidative legate de vârstă, apărând semnele vizibile de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile.

Totuși, fii atentă la suplimentarea cu seleniu, căci ar putea fi toxică.

Cum să-ți dai seama dacă ai o deficiență de seleniu

Seleniul din alimente depinde în mare măsură de calitatea solului folosit pentru a-l crește. Potrivit unei analize a studiilor, se estimează că 1 miliard de oameni din întreaga lume au deficit de seleniu.

Potrivit experților de la Healthline, există câteva semne ale deficienței de seleniu la care trebuie să fiți atenți. Acestea includ:

  • infertilitate la bărbați și femei
  • afectarea funcției tiroidiene
  • slăbiciune musculară
  • oboseală
  • ceață pe creier
  • pierderea părului
  • sistem imunitar slăbit (îmbolnăvirea deasă, afecțiuni autoimune)

Există factori de risc suplimentari pentru cei cu anumite boli. Dacă faceți dializă, aveți HIV sau aveți o tulburare digestivă precum boala Crohn, capacitatea corpului dumneavoastră de a absorbi seleniul poate fi afectată. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă bănuiți că aveți deficit de seleniu. Cum să obțineți mai mult seleniu în dieta dvs.

Alimente care conțin seleniu

Puteți obține 137% din valoarea zilnică recomandată din consumul unei singure nuci de Brazilia. Alte alimente bogate în seleniu includ:

  • halibut,
  • stridiile,
  • tonul galben,
  • sardinele,
  • ciupercile shiitake,
  • puiul,
  • ouăle
  • semințele de floarea soarelui.

Urmărirea dietei mediteraneene vă poate crește și nivelul de seleniu, deoarece acesta este abundent în multe alimente bogate în seleniu. Și, desigur, puteți încerca oricând un supliment de seleniu. (Unul de încercat: Mimi’s Miracle Minerals de la Dirobi.) Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice nou regim de supliment.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică