Categories: Ştiri sănătate

Europa intră în al doilea lockdown. Ce restricții a impus fiecare stat

Al doilea lockdown în țările europene. Geneva se închide: rămân deschise doar școlile. Restricții parțiale și în Germania. Se închid şi Franța și Austria, potrivit Rador. 

Conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, coronavirusul a ucis aproape 1,2 milioane de oameni din întreaga lume. De la începutul pandemiei au fost depistate aproape 46 de milioane și jumătate de infecții. Statele Unite sunt ţara cea mai afectată, atât în ceea ce privește decesele, cât și cazurile (231.000 decese și peste 9 milioane de cazuri înregistrate). Urmează Brazilia (160.000 de morți), India (122.000), Mexic (91.000) și Regatul Unit (peste 46.000). Europa se confruntă cu al doilea val al pandemiei. În această săptămână, mai multe țări se închid parțial sau complet.

Al doilea lockdown

Marea Britanie, Johnson: „Lockdown-ul va preveni dublarea deceselor”
Premierul Boris Johnson a vorbit luni în Parlament pentru a explica că „nu există o alternativă” la lockdown-ul de patru săptămâni care va intra în vigoare joi şi care va cuprinde toată ţara. Potrivit anticipărilor făcute de BBC, Johnson a anunțat că în timpul iernii, numărul deceselor legate de pandemia Covid-19 ar putea fi dublu față de cel înregistrat în Marea Britanie în timpul primului val.
„Modelele oamenilor noştri de știință sugerează că, dacă nu acționăm acum, am putea avea în timpul iernii de două ori mai multe decese decât în primul val, sau oricum, mult mai severe. În faţa acestor ultime date, nu există altă alternativă decât să întreprindem acțiuni ulterioare la nivel național. Știu că unele persoane din Parlament consideră că ar fi trebuit să luăm această decizie mai devreme, însă cred că a fost corect să încercăm orice opțiune posibilă pentru a ține sub control local acest virus, printr-o acțiune locală puternică și o conducere locală puternică”. Miercuri, parlamentarii vor dezbate și vor vota noile măsuri, şi desigur că vor fi mulți conservatori care nu vor fi de acord cu guvernul.

Germania, o închidere „ușoară”

În Germania, „închiderea ușoară” decisă săptămâna trecută de guvernul german împreună cu landurile începe astăzi. Printre măsuri se numără închiderea restaurantelor, barurilor, cinematografelor, teatrelor, „minimizarea” tuturor contactelor sociale, în timp ce școlile și magazinele rămân deschise. În ultimele 24 de ore, țara a înregistrat peste 12.000 de noi infecții cu coronavirus în 24 de ore, aşa cum a raportat Institutul Robert Koch. S-au confirmat 49 de decese, numărul total al morţilor ajungând la peste 10.000. Lunea, numărul infecțiilor este de obicei mai mic, deoarece nu toate autoritățile sanitare își comunică datele în timpul weekend-ului.

Elveția închide Geneva

În încercarea de a opri valul de infecții, guvernul cantonului Geneva a anunțat că va depăși restricțiile naționale impuse în Elveția, motiv pentru care începând din această seară, barurile, restaurantele și alte locuri de agrement (cinematografe, muzee, piscine, biblioteci) și toate magazinele neesențiale vor fi închise. Locuitorii sunt rugaţi să-și părăsească locuinţele doar în caz de strictă necesitate. Școlile însă, vor rămâne deschise.

Castex confirmă închiderile în Franța

„Nu, nu ne vom schimba ideea în privinţa măsurilor anunțate”, în special închiderea întreprinderilor mici, a declarat premierul francez Jean Castex într-un interviu acordat televiziunii. De mâine, supermarketurile vor trebui să închidă rafturile inutile, în numele „corectitudinii” și siguranței sănătății. Cu toate acestea, diferite federații de comercianți francezi vor fi primiți săptămâna aceasta de ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, pentru a studia condițiile pentru o posibilă redeschidere a magazinelor, începând cu 12 noiembrie, după închiderea cauzată de noul lockdown. „Pe durata întregii săptămâni voi primi, alături de Alain Griset, ministrul responsabil cu Întreprinderile Mici și Mijlocii, diferite federații de comercianți, pentru a studia împreună cu ei, în baza caracteristicilor fiecărui domeniu de activitate, regulile sanitare care ne-ar permite să redeschidem un anumit număr de magazine”.

Începând de marţi, în Austria intră în vigoare un lockdown parţial
De azi la prânz intră în vigoare un nou blocaj național în Austria, care prevede interdicţia de a ieşi din casă de la opt seara la șase dimineața, închiderea restaurantelor, muzeelor, teatrelor, parcurilor și centrelor sportive și obligă hotelurile să ofere cazare doar profesioniștilor care călătoresc pentru afaceri. Măsurile vor rămâne în vigoare până la 30 noiembrie.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra