Categories: Ştiri sănătate

Excesul de frică de război dăunează grav sănătății! Un pacient s-a prezentat la Spitalul Județean Galați cu vesta antiglonț. Care a fost reacția medicilor

Excesul de frică de război dăunează grav sănătății! Un pacient s-a prezentat la Spitalul Județean galați cu vesta antiglonț. Care a fost reacția medicilor.

Tensiunile de la granița Rusiei cu Ucraina și teama că va începe războiul, l-au determinat pe un gălățean să adopte o metodă sigură, în opinia sa, prin care să se ferească de moarte.

Excesul de frică de război dăunează grav sănătății! Un pacient s-a prezentat la Spitalul Județean Galați cu vesta antiglonț

Bărbatul s-a prezentat la secția de urgențe a Spitalului din Galați, deoarece avea o problemă medicală și le-a spus medicilor că vrea să fie protejat. În opinia sa, vesta antiglonț îl ajută fie pregătit în cazul în care izbucnește un război în apropierea granițelor României.

Bărbatul are 48 de ani și le-a spus medicilor că vesta a primit-o de la un club de airsoft unde este membru. Incidentul a fost povestit de Paul Ichim, un cunoscut chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi.

„Pe undeva lumea a luat-o rara rău. Dacă un bărbat a venit la urgențe să se consulte, cu vesta antiglonț pe el, pentru că nu știe când începe răzbelul și vrea să fie protejat, ce mai vreți?”, a povestit medicul gălățean, într-o postare pe contul său de Facebook.

„Când transmit un mesaj, caut să-l îndulcesc și cu chestii mai haioase, să nu fie prea crâncen și sobru”

După ce cazul a fost mediatizat excesiv, medicul a venit cu o serie de lămuriri. Medicul Paul Ichim a subliniat că deși întâmplarea este adevărată, intenția sa nu a fost de a crea isterie și teamă.

„Bai fratilor, voi nu mai stiti de gluma de loc, de cand stau astia cu blindatele pe la granitele vecinilor. Ieri intr-o postare incheiam cu o informatie oferita de cei din urgente. Trebuie sa lamuresc chestia, deoarece inteleg ca unii au luat-o-n tragic rau. Pe noi ne-a distrat chestiunea, n-am dorit sa va alarmam.

E adevarat ca a venit un cetatean pana-n 50 de ani, la consultatie cu o vesta din aia tactica de protectie. Ai nostri nu prea au vazut la viata lor decat prin filme, veste din alea de protectie, antiglont. Vesta de pe individ, cam asa aducea, iar cand a fost intrebat, a spus ca-i antiglont si ca si-a luat masuri de prevedere. Oamenii nostri vazandu-l asa de serios, au luat drept buna zicerea, ramanand sa se cruceasca.

Cand am primit astazi telefoane de prin media, cu intrebari din alea sobre si alarmiste , le-am explicat situatia. Reluand informatiile, am aflat ca omul era membru al unui club din ala de paintball sau airsoft si poarta niste veste de protectie sa nu se schilodeasca. Ca vestele alea or fi blindate sau nu si ce material de protectie or fi avand in ele, habar nu avem.

Pana una alta ne-am bucurat pentru el ca nu avea si chiloti blindati.

In concluzie, cand transmit un mesaj de altfel corect, caut sa-l indulcesc si cu chestii mai haioase, sa nu fie prea crancen si sobru. De aici si pana la o nebunie media, este totusi cale lunga si n-am avut de loc intentia de a soca lumea care si asa-i sacaita de tot ce ne inconjoara.

Sa auzim de bine, reluand o poanta de pe vremea comunistilor….”razboi n-o sa fie , dar va fi o lupta pentru pace de n-o sa ne vedem capul”……sper sa fie asa”, a explicat medicul.

Recent Posts

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

1 minut ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

32 de minute ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

o oră ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

2 ore ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

2 ore ago

Citeste si: