Există alternative la statine pentru scăderea colesterolului?

Statinele sunt medicamente de primă linie pentru colesterolul ridicat, dar nu sunt pentru toată lumea. Acestea sunt câteva opțiuni de luat în considerare.

Ce sunt statinele

Sunt medicamentele de elecție pentru tratarea colesterolului ridicat. Dacă statinele nu sunt potrivite pentru tine, luați în considerare alternative. Cu toate acestea, este necesară aprobarea unui medic.

De ce sunt prescrise STATINELE?

Statinele funcționează prin reducerea cantității de colesterol pe care o produce ficatul și prin eliminarea unei părți a colesterolului care se află deja în sânge. Ele ajută, de asemenea, la reducerea inflamației arterelor , care pot contribui la blocaje care ar putea provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Cine ar trebui să evite acest medicament?

Statinele pot crește potențial zahărul din sânge sau enzimele hepatice ale unei persoane, deși este neobișnuit, notează Clinica Mayo . Dacă aveți diabet sau sunteți în pericol sau dacă aveți boală hepatică, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre avantajele și dezavantajele luării unei statine.

Statine vs tratament naturist împotriva colesterolului

Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

Statinele care scad colesterolul sunt recomandate in special persoanelor in varsta. În schimb, tinerii cu colesterol ridicat ar trebui să apeleze la plante și să-și schimbe stilul de viață.

Extractele botanice au dovedit eficacitatea, iar respectarea dozelor poate produce rezultate de dorit. Sunt recomandate suplimente alimentare care conțin acizi grași omega-3 de origine vegetală și animală, inclusiv pește, crustacee, ulei de pește, ulei de șofrănel, cânepă și ulei de in.

Cu toate acestea, trebuie administrat cu prudență deoarece pot apărea reacții adverse. Consumul de cantități mari de ulei de pește subțiază sângele și crește riscul de sângerare.

Remediile naturale care folosesc plante precum păpădia, cicoarea, furnicile și rostopasca sunt, de asemenea, eficiente în regenerarea ficatului și sunt eficiente în scăderea nivelului de colesterol. Extractul de ghimbir are, de asemenea, beneficii digestive, iar remediile naturale legate de ginseng, sucul de noni, ceaiul alb, verde și negru, precum și terapia cu sânge, ajută ficatul să elimine grăsimile dăunătoare.

Trebuie avut grijă însă la dozaj, pentru că pot apărea reacţiile adverse. Uleiul de peşte, în cantităţi mari, fluidifică sângele şi creşte riscul de hemoragie.

Remediile naturale care folosesc plante precum păpădia, cicoarea, furnicile și rostopasca sunt, de asemenea, eficiente în regenerarea ficatului și sunt eficiente în scăderea nivelului de colesterol. Extractul de ghimbir are, de asemenea, beneficii digestive, iar remediile naturale legate de ginseng, sucul de noni, ceaiul alb, verde și negru, precum și terapia cu sânge, ajută ficatul să elimine grăsimile dăunătoare.

Produsele apicole precum polenul, buruiana de salcie, lăptișorul de matcă și propolisul pot avea, de asemenea, efecte pozitive dacă este urmat un regim regulat de 30 de zile.
În ceea ce privește mitul că consumul de ouă este bogat în colesterol, medicii spun că este sigur să mănânci ouă în fiecare zi. Un ou pe zi este recomandat pentru ouăle de la copii până la 50 de ani. După 50 de ani, se recomandă 1 ou la 3 zile sau ouă de prepeliță cu conținut scăzut de colesterol, potrivit Adevărul.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra