Categories: Stil de viaţă

Fântâna tinereții. Medic celebru: „Dacă vrei să trăiești mai mult, trebuie să faci ASTA”

Acest medic insistă că știe secretele „fântânii tinereții”, dar nu vă va plictisi cu „aceleași prostii”.

Mulți au crezut ani de zile că cheia longevității constă pur și simplu în a avea o dietă echilibrată, în a rămâne activi și în liniile directoare tipice și des auzite de viață sănătoasă. Alte legende au insistat că așa-numita „fântână a tinereții” se află într-o regiune din munții Himalaya sau în „Zonele Albastre”, unde locuitorii par să trăiască mult peste 100 de ani.

Dar Dr. Lauren W. Yancey, un oftalmolog certificat de către consiliul de specialitate din Carrollton, Georgia, are sfaturi prudente pentru a trăi mai mult timp cu ajutorul a patru obiceiuri specifice de viață pe care mulți nu le-au luat niciodată în considerare.

„Toată lumea caută fântâna tinereții”, a spus ea într-un TikTok, care a adunat 2,7 milioane de vizualizări de când a fost postat săptămâna trecută. „Lăsați-mă să vă spun lucrurile care vă vor face să trăiți mai mult și nu am de gând să vă spun aceleași prostii vechi”.

În calitate de chirurg de cataractă, Yancey spune că știe prea bine despre îmbătrânire, deoarece vede „peste 40” de persoane pe zi, și oferă sfaturi pentru că „atât de mulți oameni îmbătrânesc prost”.

Dacă vrei să trăiești mai mult, trebuie să faci ASTA

„Dacă vrei să trăiești mai mult, trebuie să ai o grădină”, a spus ea drept sfatul numărul unu. „De ce?” „Nu cred că are legătură cu faptul că mănânci ceva din grădina aia prostească.”

„Cred că este vorba de a avea un plan pentru viitor”, a explicat ea. „Cred că este vorba despre faptul că acea persoană are ceva la care să aștepte cu nerăbdare și să aibă ceva pentru care lucrează.”

The Post a contactat-o pe Yancey pentru comentarii.

Pentru cel de-al doilea sfat al ei, Yancey a insistat asupra faptului că a avea grijă de tine însuți, pe lângă grija pentru soț sau soție, este esențial.

„Nu vă mai abandonați propria sănătate, propria familie și propriile relații pentru a avea grijă de soțul/soția dvs.”, a spus ea, menționând că vede mulți oameni care „irosesc ultimele oportunități pe care le au cu relațiile cu nepoții și cu restul familiei lor pentru un membru bolnav al soțului/soției”.

„Asta devine totul pentru ei. Acesta este hobby-ul lor, este scopul lor, este viața lor de zi cu zi”, a spus ea.

În schimb, Yancey crede că îngrijitorii trebuie „să ia o pauză” sau riscă să-și piardă „propria sănătate”.

„Pentru a fi un aparținător, trebuie să iei o pauză. Atunci când acești oameni se trezesc după anii în care au fost îngrijitori și apoi au trecut de stadiul de doliu și se întorc la stadiul de a avea grijă de ei înșiși, au pierdut relațiile cu familia și prietenii”, a spus ea. „De multe ori, acest lucru nu ar fi fost niciodată ceea ce și-ar fi dorit acel soț sau ar fi putut fi oferit același nivel de îngrijire, dar ai fi putut lua o pauză.”

Recent Posts

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

3 minute ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

34 de minute ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

44 de minute ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

o oră ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

2 ore ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

2 ore ago

Citeste si: