Categories: Ştiri sănătate

Farmacie clandestină în curtea unui pensionar buzoian. Ce medicamente vindea clienților săi?

Un pensionar de 69 de ani, s-a ales cu un dosar penal, după ce polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au aflat că le vinde vecinilor medicamente, unele expirate. Bărbatul își improvizase o mică farmacie în gospodăria sa, de unde se aproviziona toată strada.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat două percheziți domiciliare la imobile din municipiul Buzău, pentru documentarea unui caz aparte privind infracțiunea de exercitarea fără drept a unei profesii și comercializarea de produse alterate.

Descinderile au vizat un buzoian, în vârstă de 69 de ani. Oamenii legii au găsit peste 90 de cutii de medicamente și folii de substanțe medicale, unele dintre ele fiind expirate.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat două percheziții domiciliare la imobile din municipiul Buzău.

Percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliul unui buzoian de 69 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii și comercializarea de produse alterate”, transmite IPJ Buzău.

Sursă foto: Getty Images

Farmacie clandestină cu medicamente fără prescripție medicală

Potrivit unor surse apropiate anchetei, buzoianul vindea medicamente obișnuite, care se găsesc în orice farmacie și pentru achiziția cărora nu este nevoie de prescripție medicală. În general era vorba despre medicamente administrate pentru dureri, inflamații și afecțiuni ușoare, susțin sursele Adevărul.

El avea un stand amenajat în curte, clienți fiind preponderent vecinii săi, care apelau la farmacia clandestină atunci când aveau nevoie. Aceleași surse au precizat că bărbatul vindea medicamentele la bucată, având un tarif unic, de un leu pastila.

Deocamdată nu se știe de cât timp vindea bărbatul medicamente și nici de unde le avea, dar e foarte probabil ca acestea să fi fost cumpărate legal, cu scopul de a le vinde ulterior cu mai mulți bani.

„Din cercetări a reieşit că buzoianul ar fi oferit spre vânzare medicamente, depozitate în spaţii neamenajate, la domiciliul acestuia. În urma perchezițiilor au fost ridicate peste 90 de cutii și folii de substanțe medicale”, au transmis polițiștii buzoieni.

Recent Posts

Ce NU ai voie să faci de Sfinții Constantin și Elena. Se spune că vei fi urmărit de necazuri tot anul

Pe 21 mai, românii sărbătoresc o zi mare: Sfinții Constantin și Elena. Conform spuselor populare,…

21 de minute ago

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta Funcționarea…

51 de minute ago

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea ignorate

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea…

o oră ago

Remedii încercate pentru combaterea retenția de apă

Remedii încercate pentru retenția de apă. Retenția de apa sau edemul apare atunci poate fi…

2 ore ago

Descoperire fără precedent: Dovezi găsite în zidurile Ierusalimului care rescriu istoria biblică

În urma unei munci intense pe teren efectuate de Autoritatea Israeliană pentru Antichități, cercetătorii au…

2 ore ago

Mormântul legat cu lanțuri din Cimitirul Bellu: „Trupul era păstrat într-o casetă din cristal”

Fără îndoială, cel mai misterios cavou din cimitirul Bellu este cel pe care vizitatorii îl…

3 ore ago

Citeste si: