Categories: Ştiri sănătate

Ferească sfântul să te muşte un animal sălbatic sau un câine la Galaţi şi la Brăila!

Ferească sfântul să te muşte un animal sălbatic sau un câine la Galaţi şi la Brăila! Situație revoltătare la Brăila și Galați. Serul antirabic s-a terminat de două săptămâni, de peste două săptămâni, iar la Galaţi de câteva zile. În ambele judeţe dozele de ser antirabic au fost epuizate, aşa că medicii nu au altă soluţie decât să te trimită la Bucureşti pe o amărâtă de injecţie.

Medicii spun că Ministerul Sănătăţii a dat vina pe distribuitorul naţional Unifarm pentru această situaţie revoltătoare.

„La un caz ne-au ajutat colegii de la Galaţi, chiar zilele trecute, dar acum înţeleg că nici ei nu mai au. Am avut pacienţi muşcaţi pe care am fost nevoiţi să-i trimitem la Bucureşti, pentru a face serul antirabic”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, dr. Ileana Grecu, medic primar Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Serul nu se administrează la orice muşcatură, ci doar în unele cazuri mai grave, şi că majoritatea pacienţilor necesită doar vaccinul antirabic, care există pe stoc. Prospectul serului antirabic produs de Institutul Cantacuzino arată că acesta se administrează persoanelor muşcate grav de animale sălbatice, turbate sau suspecte de turbare, mai ales atunci când muşcăturile sunt localizate în zona capului, a gâtului, palmelor şi/sau a organelor genitale. De asemenea, se recomandă ca administrarea serului să se facă într-un timp cât mai scurt după muşcatură, când, potrivit prospectului, acţiunea protectoare este maximă. Tratamentul cu ser antirabic trebuie urmat obligatoriu de tratament cu vaccin antirabic.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

4 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

34 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică