Categories: Ştiri sănătate

Filmul unei asasinări care ridică multe semne de întrebare. Cine este bărbatul care l-a ucis pe prim-ministru Shinzo Abe?

La o zi după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împușcat în plină zi, o națiune uluită se întreabă cum a reușit bărbatul înarmat să se apropie de unul dintre cei mai importanți politicieni ai Japoniei și să tragă două focuri de la o distanță apropiată, fără ca securitatea să intervină.

La televiziune și rețelele de socializare, există numeroase videoclipuri cu bărbatul înarmat care trece neobstrucționat pe lângă securitate înainte de a îndrepta o armă mare, făcută manual, în direcția domnului Abe. Prima lovitură a părut să-l sperie pe fostul lider și, câteva secunde mai târziu, s-a tras un al doilea glonț și domnul Abe s-a prăbușit la pământ. În acel moment, un grup de bărbați care păreau să facă parte din grupul său de securitate l-au atacat pe bărbatul înarmat și l-au imobilizat la pământ.

Imaginile grafice au ridicat semne de întrebare despre motivul pentru care bărbatul înarmat a putut să se apropie din spatele colțului unde vorbea domnul Abe și cum, după prima împușcătură, a putut să tragă într-o secundăîncă una, înainte ca ofițerii de securitate să-l oprească.

Toshio Tamogami, șeful de stat major al Forțelor Aeriene din Japonia, părea să pună întrebarea care era în mintea țării.

„Cum de poliția,  bodyguarzii și alte persoane de securitate nu l-au observat pe criminalul care s-a apropiat cu o armă din spate?” a scris el pe Twitter.

O crimă suprinzătoare cu multe semne de întrebare

În timp ce fostul prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe, vorbea cu mulțimea din orașul Nara, un bărbat în pantaloni cargo și o cămașă gri s-a apropiat din spate, purtând o armă brută făcută manual. L-a împușcat pe domnul Abe de două ori.

Bodyguarzii, aparent grupul de securitate al primului ministru, s-au mișcat rapid, urmărind suspectul și imobilizându-l la pământ. Bărbatul, Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat la fața locului.

Deși motivele sale complete nu sunt clare, el a mărturisit că intenționa să-l omoare pe domnul Abe, potrivit poliției. Prim-ministrul, credea el, avea o oarecare asociere cu un grup față de care domnul Yamagami ținea „o ranchiune”.

El a fost acuzat de crimă.

Uciderea  domnului Abe, una dintre cele mai importante figuri din istoria postbelică a Japoniei, a trimis unde de șoc în rândul instituției politice din Japonia și a unui public larg neobișnuit cu astfel de crime violente, în special într-o țară precum Japonia unde sunt unele dintre cele mai stricte legi privind armele din lume.

Autoritățile nu au spus ce pedeapsă vor cere pentru  Yamagami. Japonia este una dintre puținele țări foarte dezvoltate care au pedeapsa capitală; șase persoane au fost executate prin spânzurare în ultimii trei ani. Legea permite pedeapsa cu moartea pentru crimă, dar se aplică rar pentru o singură crimă.

 

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

6 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

36 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică