Categories: Ştiri sănătate

Florin Cîțu, în polemică cu ministrul Sănătății. Personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit de două luni

Premierul Florin Cîțu a vorbit deschis despre plata în centrele de vaccinare, unde a sesizat o serie de probleme. Personalul, se pare, nu a fost plătit de aproape două luni, deși există fonduri pentru acest lucru. Astfel, îi exprimă îngrijorările ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministerul Sănătății este cel responsabil pentru plata personalului din centrele de vaccinare. Deși există fonduri suficiente, susține premierul Florin Cîțu, angajații din centre nu sunt plătiți de aproape două luni.

În ciuda spuselor premierului, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că a anunțat faptul că banii nu sunt, de fapt, de ajuns.

Personalul din centrele de vaccinare, neplătit de două luni

Premierul Florin Cîţu a declarat că sunt întârzieri la plăţi pentru personalul care vacccinează şi nu înţelege de ce, din moment ce peste 480 de milioane de lei sunt necheltuiţi la Ministerul Sănătăţii, comunică RADOR.

Nu înţeleg cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În replică, ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a explicat că de la începutul lunii iunie şi până la finalul lunii august a făcut mai multe transferuri între diferite programe pentru a putea asigura sume necesare nevoilor acute ale pacienţilor, cum ar fi vaccinarea copiilor, fondurile pentru bolnavii HIV-SIDA şi cei penentru tratamentele urgente, iar premierul ştia încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi.

În 28 aprilie, printr-o adresă cu număr de înregistrare la cabinetul premierului, i-am prezentat situaţia financiară a Ministerului Sănătăţii. Prin această adresă i-am spus atunci că nu sunt suficienţi banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, cele care finanţează terapiile intensive din spitale, printre altele, pentru plata personalului din centrele de vaccinare”, a adăugat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

De mâine se aşteaptă ca miniştrii USR-PLUS să demisioneze, aşa cum au anunţat copreşedinţii Alianţei, Dacian Cioloş şi Dan Barna. Ar fi vorba despre Cristian Ghinea de la investiţii şi proiecte europene, Cătălin Drulă de la transporturi, Claudiu Năsui de la Ministerul Economiei, Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării şi Ioana Mihăilă de la sănătate.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: