Categories: Ştiri sănătate

Florin Piersic a fost operat. Care este starea de sănătate a maestrului?

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat joi seara la Spitalul Foişor din București. Potrivit echipei medicale, acesta este conștient, cooperant și comunicativ.

Maestrul se află în continuare pe secția de Terapie Intensivă. „În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă.

În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72h”, se arată într-un comunicat de presă.

Mobilizare de forțe medicale

Pentru intervenția de ieri, medicii spun că a fost o adevărată mobilizare de forțe. Doctorii de la Spitalul Foișor au ținut continuu legătura cu cei de la Institutul Inimii din Cluj, dar și cu cei de la Institutul Matei Balș și Spitalul Floreasca.

În timpul intervenției, în sala de operație a existat un stimulator cardiac, pentru orice eventualitate. Medicii spun acum că maestrul Florin Piersic a depășit cel mai greu moment.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medicii de la Spitalul Foișor i-au montat maestrului o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic pentru a curăța locul. Potrivit unor surse citate de antena3.ro, evoluția postoperatorie a marelui actor a fost una foarte bună. În acest moment se află pe secția de Terapie Intensivă, având în vedere complexitatea intervenției chirurgicale prin care a trecut.

Din fericire, operația a fost un succes, spun medicii. Proteza care i-a fost îndepărtată a fost montată în anul 2019, însă acum devenise sursa infecției generalizate.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, a transmis Spitalul Foișor.

Maestrului i-ar putea fi implantat un nou stimulator cardiac

Florin Piersic s-ar putea întoarce la Institutul din Cluj Napoca, deoarece  ar avea nevoie de un nou stimulator cardiac, în condițiile în care cel pe care îl avea montat i-a fost îndepărtat.

Ministrul Sănătății l-a vizitate pe maestrul Florin Piersic înainte ca acesta să fie operat. Iar Alexandru Rafila s-a declarat încrezător.

”Am stat de vorbă cu domnia sa, l-am încurajat, părea și el încrezător într-o evoluție favorabilă. Am fost la el împreună cu colegii mei de la Institutul Matei Balș. Avea o stare de spirit bună, era încrezător, pozitiv, optimist, are un suflet mare și lucrul ăsta contează foarte mult inclusiv în ceea ce privește evoluția bolii”, a explicat Alexandru Rafila. Acesta a mai spus că echipa medicală va continua să îl monitorizeze pe Florin Piersic și să îi prescrie cel mai potrivit tratament.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

3 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

4 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

4 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

4 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

5 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar