Categories: Stil de viaţă

Folosești folie de aluminiu la gătit? Iată ce trebuie să știi neapărat

Gătitul în folie de aluminiu este o practică populară, dar în acelaşi timp extrem de nocivă. Chiar şi atunci când nu faceţi decât să ambalaţi alimentele, aluminiul este o substanţă otrăvitoare, a cărui particule se transferă în mâncare, având un efect negativ asupra organismului.

Cele mai comune simptome ale intoxicării cu aluminiu sunt slăbiciunea musculară, dureri ale oaselor, ameţeală şi confuzie. Unii specialişti atrag atenţia şi asupra faptului că poate provoca deficienţe de creştere în cazul copiilor. Anemia, afecţiunile sistemului respirator şi maladia Alzheimer pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea excesivă a foliei de aluminiu.

Aluminiul se găseşte în scoarţa Pământului, iar organismul uman nu are nevoie de acest metal pentru a funcţiona. Cu toate acestea, se găseşte în medicamente şi în alimentele pe care le consumăm în fiecare zi.

Astfel, de fiecare dată când ne administrăm o doză mai mare de aspirină (sau de orice alt supliment alimentar) decât cea prescrisă, riscul de a ne intoxica cu aluminiu creşte exponenţial.

Problema reală este că aluminiul este utilizat mult prea des în bucătărie, iar la temperturi ridicate, transferul de particule din folie sau oale către carnea sau legumele preparate poate face ca aceste alimente să devină toxice.

Potrivit healthylifetricks.com, organismul uman poate procesa acest metal în cantităţi mici, dar ar trebui să evitaţi să îl utilizaţi. Dacă aveţi vase sau farfurii de aluminiu, ar trebui să le înlocuiţi. Cel mai important aspect ar fi să nu mai procesaţi termic alimentele în folie de aluminiu. Dacă este posibil, încercaţi să renunţaţi şi la alimentele procesate şi ambalate.

Recent Posts

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

27 de minute ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

57 de minute ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

12 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

13 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

13 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

14 ore ago

Citeste si: