Fructele care înfometează cancerul. Ce au descoperit cercetătorii americani

Ce au în comun turmericul, merele și strugurii? Potrivit unui nou studiu, acestea ar putea deține cheia pentru prevenirea și tratarea unuia dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din Statele Unite – informează Medical News Today.

Cercetătorii au identificat o serie de compuși naturali care au potențialul de a „înfometa” tumorile de cancer de prostată și de a le micșora.

Compușii prezenți în turmeric, strugurii roșii și coaja de măr par să aibă cel mai puternic efect, în special în combinație.

Coautorul studiului, Stefano Tiziani, de la Departamentul de Științe Nutriționale și de la Institutul de Cercetare Pediatrică Dell de la Universitatea Texas din Austin, și colegii săi au raportat recent concluziile lorSursa sigură în revista Precision Oncology.

După cancerul de piele, cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer în rândul bărbaților din SUA. Potrivit Societății Americane de Cancer, în acest an vor fi diagnosticate 161.360 de cazuri noiSursa sigură de cancer de prostată, iar aproximativ 26.730 de bărbați vor muri din cauza acestei boli.

Studii anterioare au identificat o serie de compuși, care se găsesc în special în alimentele pe bază de plante, care au potențialul de a reduce riscul de cancer de prostată.

Pentru acest ultim studiu, Tiziani și colegii săi au folosit o tehnică nouă de screening de mare capacitate pentru a testa 142 de compuși naturali, cu scopul de a-i identifica pe cei care sunt cei mai eficienți în stoparea creșterii celulelor canceroase de prostată, scrie sursa.

Combinația de compuși a blocat creșterea tumorii la șoareci

Compușii au fost testați pe celule de cancer de prostată provenite de la șoareci și de la oameni, individual și în combinație.

Echipa a identificat trei compuși care au fost cei mai eficienți pentru oprirea creșterii celulelor de cancer de prostată:

  • curcumina, compusul galben strălucitor din turmeric
  • acidul ursolic, care se găsește în coaja de măr
  • resveratrolul, care se găsește în strugurii roșii și în fructele de pădure

Acești trei compuși au fost apoi testați pe modele de cancer de prostată la șoareci.

Cercetătorii au descoperit că, atunci când acidul ursolic a fost combinat fie cu curcumina, fie cu resveratrolul, compușii naturali au împiedicat absorbția glutaminei de către celulele canceroase de prostată, ceea ce a împiedicat creșterea tumorilor la șoareci.

Glutamina este un aminoacid de care celulele canceroase de prostată au nevoie pentru a se dezvolta, astfel încât împiedicarea absorbției sale „înfometează” efectiv celulele canceroase până la moarte.

Mai mult, deoarece acidul ursolic, curcumina și resveratrolul sunt compuși naturali, aceștia nu au provocat niciun efect toxic la șoareci.

Cu toate acestea, cercetătorii remarcă faptul că concentrațiile fiecăruia dintre cei trei compuși au fost mai mari decât cele care sunt consumate în mod normal prin alimentație. Cu toate acestea, echipa consideră că descoperirile sunt promițătoare pentru o strategie naturală de prevenire și tratare a cancerului de prostată.

 

Recent Posts

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

5 minute ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

35 de minute ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

o oră ago

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

2 ore ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

2 ore ago

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…

3 ore ago

Citeste si: