Fructul care ajută la scăderea acidului uric și reduce riscul de gută

Acidul uric este o substanță chimică produsă în organism prin descompunerea purinelor, substanțe prezente în unele alimente și băuturi.

După cum explică experții de la Medline Plus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, „Cea mai mare parte a acidului uric se dizolvă în sânge și se deplasează către rinichi. De acolo pleacă prin urină. Dacă organismul dumneavoastră produce prea mult acid uric sau nu scapă de suficient acid uric, vă puteți îmbolnăvi. Nivelurile ridicate de acid uric din sânge se numesc hiperuricemie.

Purinele sunt substanțe care se găsesc în unele alimente și băuturi, cum ar fi ficatul, anșoa, fasolea, macrou, bere și altele.

Mai exact, cea mai mare parte a acidului uric se dizolvă în sânge și ajunge la rinichi. De acolo este excretat în urină. Dacă organismul produce prea mult acid uric sau nu îl elimină în cantități suficiente, oamenii se pot îmbolnăvi, potrivit portalului de sănătate MedlinePlus.

Potrivit specialiștilor de la Mayo Clinic, aproximativ una din cinci persoane are un nivel ridicat de acid uric, majoritatea nu prezintă simptome, dar este important să fie ținut sub control din timp.

În plus, dacă organismul produce prea mult acid uric sau nu elimină suficient, poate duce la apariția hiperuricemiei, a gutei și poate provoca, de asemenea, pietre la rinichi care ar putea bloca tractul urinar și provoca infecții renale și/sau insuficiență renală, potrivit site-ului CuídatePlus.

Fructe pentru a reduce acidul uric ridicat

Măr

Acest fruct se caracterizează printr-un nivel ridicat de antioxidanți, astfel că ajută la reducerea tuturor substanțelor nocive, inclusiv a toxinelor cauzate de acidul uric.
Se recomandă să mâncați un măr pe zi pentru a vă menține o stare de sănătate bună.

Căpșuni

Acest fruct conține vitamina C și ajută la descompunerea purinelor care se găsesc în sânge, ceea ce îl face ideal pentru a preveni înfundarea vaselor de sânge.
Căpșunile trebuie consumate când nu sunt prea coapte, deoarece au un nivel mai ridicat de glucoză.

Afine

La fel ca și căpșunile, afinele conțin vitamina C, precum și antociani, care sunt buni pentru reducerea toxinelor care cresc acidul uric.
Aceste fructe de pădure ajută, de asemenea, la prevenirea diabetului și a colesterolului, ceea ce le face o alegere excelentă pentru a completa mesele.

Cireșe

Potrivit Clinicii Mayo, consumul de cireșe ajută la reducerea riscului de crize de gută, deoarece ajută la reducerea umflăturilor din canalele prin care circulă sângele.

Citricele

Varietatea este mare. Fie că este vorba de grapefruit, portocale, mandarine și lămâi, toate aceste fructe ajută la eliminarea toxinelor din organism, deoarece au proprietăți diuretice.

Este recomandat să le consumați în suc, apă sau simple.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: