Cum se consumă corect ”fructul longevității” și cine ar trebui să-l evite neapărat

Fructul goji, numit și fructul longevității, este extrem de bogat în antioxidanţi, în special în carotenoide, cum ar fi beta-caroten şi zeaxantina. Goji a reprezentat un pilon important al medicinei tradiționale chineze. Oamenii de știință au descoperit că fructul de goji este unul dintre cele mai bogate în nutrienți.

Aportul crescut de alimente care conţin zeaxantina poate reduce riscul de a dezvolta degenerescenţa maculară, principala cauză a diminuarii vederii şi a orbirii.

De-a lungul timpului s-a demonstrat că fructele goji au multiple efecte benefice, acestea contribuind la ameliorarea şi tratarea multor probleme de sănătate:

8 beneficii

1. Intăresc sistemul imunitar – fructul goji conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât o portocală medie, ceea ce ajută corpul să funcţioneze mai eficient în lupta cu microbii şi bacteriile. Cercetătorii au descoperit că fructele de pădure goji conţin cel putin 20 de minerale esenţiale, printre care se numară fierul, cupru şi zincul. Fierul furnizează cantitatea adecvată de oxigen şi contribuie la formarea de celule roşii în sânge. Cuprul ajută la producerea de celule roşii, iar zincul este util pentru menţinerea rezistenţei celulelor roşii şi pentru funcţionarea optimă a sistemului imunitar. Un sistem imunitar puternic aduce un plus de sănătate şi prelungeşte viaţa.

2. Cresc longevitatatea şi previne îmbătrânirea – cantitatea crescută de antioxidanţi din fructele de goji ajută la împiedicarea îmbătrânirii premature a pielii. Goji hrăneşte în profunzime tenul, fortifică procesele de apărare a pielii împotriva radicalilor liberi şi curăţă în profunzime porii.

3. Îmbunătăţesc vederea – fructele goji au una dintre cele mai mari concentraţii de beta-caroten dintre toate fructele şi legumele, substanţă absolut necesară pentru sănătatea ochilor.

4. Întăresc musculatura – aportul de vitamina C pe care fructele goji îl aduc organismului nostru, menţine sănătatea ţesuturilor şi a muşchilor.

5. Păstrează sănătatea oaselor şi a dinţilor, prin conţinutul mare de calciu pe care acest fruct îl furnizează.

6. Ajută circulaţia sangvină – goji este o sursă de proteine care furnizeză o cantitate mare de aminoacizi. Aceştia lucrează pentru a menţine ţesuturile şi muşchii sănătoşi, ajută la o bună circulaţie a sângelui şi la trimiterea mesajelor de la creier.

7. Luptă cu cancerul de prostată – prin conţinutul lor de polizaharide, goji inhibă cancerul de prostată. Aceste fructe cauzează distrugerea ADN-ului celulelor canceroase.

8. Combat acneea şi dermatitele – betacarotenul din goji poate combate cu succes petele de pe piele, acneea şi accelerează procesul de vindecare a dermatitelor.

Ce conține fructul longevității

Aceste fructe au în compoziția lor 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau seleniu, 18 aminoacizi și 8 substanțe esențiale vieții. De asemenea, conține vitamina C în cantități foarte mari (de 400 de ori mai mult decât în portocale) și vitaminele B1, B2, B6 sau vitamina B12. O altă vitamină este vitamina E, destul de rar întâlnită în alimente, și extrem de benefică. Mai conțin polizaharide și monozaharide, acizi grași nesaturați, inclusiv acid linoleic, acid alfa-linolenic, acid beta-sitosterol și alți fitosteroli.

Cum se conumă fructul longevității

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar și sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Pentru obținerea maximă de beneficii, se recomandă consumarea întregului fruct.

Contraindicații

Este contraindicat consumul de goji în perioada de tratament pentru subțierea sângelui, deoarece aceste fructe pot anula efectul medicamentelor. De asemenea, nu sunt recomandate în caz de alergii la polen. Nu este recomandat persoanelor cu afecțiuni renale să consume cantități mari de goji, deoarece aceste fructe conțin cantități destul de mari de oxalați, care împiedică absorbția calciului în oase și favorizează formarea pietrelor la rinichi.

Recent Posts

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

4 minute ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

34 de minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

o oră ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

o oră ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra