Fructul-minune care previne apariţia unui AVC. Decalcifiază arterele şi topeşte grăsimile din sânge

Bolile cardiovasculare sunt cele mai fecvente cauze de deces în lumea întreagă, iar medicii atrag atenţia asupra importanţei dietei sănătoase pentru prevenţia acestor afecţiuni letale.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Karolinska din Suedia au realizat un amplu studiu la care au participat aproape 50.000 de persoane. Concluzia experţilor este că un consum moderat de nuci (de trei ori pe săptămână) reduce semnificativ, cu 18%, riscul de aritmii cardiace (bătăi neregulate ale inmii), principala cauză a apariţiei unui accident vascular cerebral.

Explicaţia medicilor ar fi că, atunci când inima „tremură” (apare fibrilaţia atrială) nu poate pompa sânge eficient, astfel că sângele se acumulează, ceea ce poate duce la formarea de cheaguri de sânge.

Specialiştii suedezi au monitorizat dieta participanţilor la studiu pe o perioadă de 15 ani. Pe lângă nuci, beneficii certe medicale pentru sistemul cardiovascular au şi migdalele.

Conţinut caloric

Având forma care seamănă cu creierul, nucile sunt o gustare foarte populară şi o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3, în special de acid alfa-linoleic (ALA). O porţie de 28 de grame de nuci are:

•    182 de calorii
•    18 grame conţinut total de grăsimi
•    4 grame de proteine
•    4 grame de carbohidraţi
•    2 grame de fibre
•    1% din necesarul zilnic recomandat de vitamina E.

Nucile par să îmbunătăţească o parte din factori de risc pentru bolile cardiovasculare, iar asta datorită conţinutului mare de acid alfa-linoileic (ALA) şi celorlalţi nutrienţi pe care îi au, potrivit doc.ro. Un număr mare de studii a arătat că prin consumul de nuci se reduce semnificativ colesterolul total şi colesterolul LDL, în timp ce creşte colesterolul HDL, cel „bun”.

Nucile pot să îmbunătăţească şi alţi factori legaţi de sănătatea inimii tale, inclusiv tensiunea arterială şi fluxul normal al sângelui prin sistemul circulator. În plus, nucile reduc inflamaţia, care poate contribui la multe boli cronice.

Topeşte grăsimile din sânge

De altfel, nucile ar trebuie să facă parte din alimentaţie, spun nutriţioniştii, care au asigurări că acestea sunt unul dintre cele mai eficiente mijloace de prevenire a bolilor cardiovasculare.

Nucile sunt bogate în proteine și fibre, precum și în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, acizi grași omega 3. În plus, ele sunt o sursă de mangan, cupru, fosfor, vitamina B6 și fier, fiind extrem de benefice pentru sănătate.

Conținutul de acizi grași omega-3, grăsimi polinesaturate și acizi linolenici din nuci favorizează producția de bacterii benefice în intestin, care, la rândul lor, reduc inflamația și nivelul de colesterol din organism, cu efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

17 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

47 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică