Fructul minune care repară vasele de sânge și previne accidentul vascular cerebral

Tensiunea arterială crescută (hipertensiune arterială), ritmul neregulat al inimii (fibrilație atrială), fumatul, dieta necorespunzătoare și lipsa exercițiilor fizice sunt principalii factori de risc pentru accident vascular cerebral.

Această afecțiune care pune viața în pericol este cauzată de afectarea fluxului sanguin către creier ca urmare a trombozei sau rupturii unui vas de sânge.
Riscul unui accident vascular poate fi redus printr-un stil de viață sănătos și o dietă care este dominată de cereale integrale, multe fructe și legume, grăsimi nesaturate din ulei de măsline și pește și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Riscul de AVC scade cu aproape 20%

În plus, consumul regulat al unui fruct reduce riscul de accident vascular cerebral. „Consumul regulat de merișoare ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral cu 10-17 la sută”, spune medicul rus Serghei Agapkin.
Un alt specialist rus, doctorul în științe medicale Anatoly Skalny, îi susține și el afirmația. Profesorul Skalni notează că merişoarele conţin doze mari de mangan (100 de grame de merișor asigură doza zilnică din acest mineral) și cupru (aceeași cantitate asigură 15% din aportul zilnic necesar organismului).

Experții explică faptul că manganul asigură o bună sănătate vasculară: deficiența sa este asociată cu colesterolul ridicat şi apariția plăcilor de aterom (ateroscleroza). Un alt oligoelement util din acest fruct este cuprul, un mineral care previne apariţia proceselor inflamatorii.

Cum recunoști un accident vascular cerebral?

Medicii spun că, de regulă, unul dintre semnale de alarmă în cazul unui accident vascular cerebral este senzaţia de „cap înfundat”, descrisă de mulţi pacienţi ca şi cum creierul s-ar opri din funcţionare. În plus, mulţi bolnavi s-au plâns, pe lângă migrene atroce, slăbiciuni în picioare sau faţa căzută.

Principalele simptome ale unui accident vascular cerebral includ:

  • amețeli, pierderea echilibrului și lipsa coordonării mișcărilor;
  • tulburări de vorbire;
  • paralizia unei jumătăţi a corpului;
  • vedere înceţoşată;
  • cefalee severă apărtuă brusc.

Ce prevede protocolul naţional pentru AVC

Accidentul vascular cerebral este a doua cauză de mortalitate din România, provocând peste 21% din totalul deceselor, și de dizabilitate (11,3% din totalul persoanelor cu dizabilitate), potrivit estimărilor oficiale.

Cele mai recente estimări arată că aproximativ 55.000 persoane suferă un AVC ischemic în România în fiecare an, 10.000 de persoane au un AVC hemoragic şi 3.250 o hemoragie subarahnoidiană.

Conform protocolului naţional dedicat tratamentului intervenţional al pacienţilor cu AVC acut, întreg lanţul operaţional, care are drept scop transportul cât mai rapid la cea mai apropiată unitate spitalicească aptă să efectueze o procedură de revascularizare, se iniţiază la preluarea apelului de urgenţă de către operatorii 112.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

4 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

4 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

5 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

5 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

6 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

6 ore ago

Citeste si: