Gastroenterolog: Aceasta este cea mai bună carne pe timp de iarnă

Din cuprinsul articolului

În timpul iernii, organismul are nevoie de alimente nutritive. Potrivit gastroenterologului și nutriționistului rus Dr. Olga Pomynetskaya, este important să includem carnea de gâscă în dietă.

În plus, felurile de mâncare preparate din ea nu necesită abilități culinare speciale și pot fi pregătite cu diverse garnituri. Poate fi pur și simplu coaptă în cuptor – de exemplu, cu varză murată, mere și prune uscate.

„Desigur, va dura mai mult timp pentru a fi gătit decât același pui sau curcan, dar un astfel de fel de mâncare va putea cu siguranță să vă decoreze masa, să vă diversifice dieta și să vă încălzească pe vreme rece”, spune nutriționistul.

De asemenea, puteți folosi foie gras pentru a face supe. Gastroenterologul spune că puteți prepara bulion din gâturi și aripi de gâscă. Apoi îndepărtați grăsimea din el și adăugați toate ingredientele pentru supă.

Care sunt beneficiile foie grasului?

Deși este o carne foarte grasă , este apreciată pentru compoziția sa. Pe lângă gustul original, carnea de gâscă conține multe oligoelemente: fier, zinc, calciu, vitamine din complexul B, acid ascorbic și vitamina A. Puteți mânca carne de gâscă nu mai mult de o dată pe săptămână pentru a ajuta digestia și a reface aminoacizii benefici.

Potrivit Olgăi Pomynetskaya, din punct de vedere al valorii nutritive și al calității cărnii, gâsca este considerată vânat.

„Vânatul zboară activ, se mișcă și mănâncă hrană curată. Aceasta, la rândul ei, este curată și sănătoasă: conține multă clorofilă. Gâsca are, de asemenea, o carne de culoare roșu închis, bogată în mioglobină. Aceasta este o proteină care se găsește în mușchi și care este implicată în transportul oxigenului către celulele țesuturilor”, spune gastroenterologul.

De asemenea, potrivit medicului, carnea de gâscă este valoroasă pentru că această pasăre este foarte curată și selectivă în alimentație , spre deosebire, de exemplu, de rață, care poate mânca orice.

În plus, grăsimea de gâscă are un punct de fum ridicat și poate fi folosită pentru prăjire, dar principalul lucru este să nu se exagereze.

„Dacă aveți probleme cu vezica biliară sau nu puteți tolera alimentele grase, consumați această carne în cantități mici. Dați preferință pieptului și nu consumați grăsime subcutanată”, adaugă gastroenterologul.

Atunci când alegeți această carne, medicul vă sfătuiește să acordați atenție pieptului – este important ca acesta să fie cărnos și bine conturat. Uitați-vă și la piele. Nu trebuie să fie palidă sau prea galbenă și nu trebuie să aibă crestături pe ea.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: