Gestionarea bufeurilor de la menopauză pe timpul verii

A face față bufeurilor de la menopauză poate fi o perioadă deosebit de dificilă în viața unei femei. Unele pot experimenta bufeuri timp de până la 10 ani de la perimenopauză până la postmenopauză. Semnele unui bufeu pot include o senzație bruscă de căldură; o față roșie, îmbujorată; transpirație și o creștere a frecvenței cardiace. Adăugați căldura și umiditatea verii, iar bufeurile pot fi de-a dreptul insuportabile.

Deși nu toate femeile vor experimenta bufeuri în același mod, puteți ajuta la controlul lor – indiferent dacă sunt ușoare și tolerabile sau mai severe și supărătoare – făcând schimbări cheie în stilul de viață și discutând cu medicul dumneavoastră despre remedii și medicamente pe bază de rețetă care sunt potrivite pentru tine.

Bufeurile pot face vara să pară eternă, dar, dacă urmați aceste sfaturi, vă puteți pregăti să învingeți căldura și să vă răcoriți atunci când se întâmplă.

Cynthia Evans, medic obstetrician și ginecolog la Centrul Medical al Universității de Stat din Ohio, specializată în tratarea femeilor aflate la menopauză, recomandă mai multe strategii pentru a gestiona bufeurile, astfel încât acestea să interfereze mai puțin cu viața ta.

„Menopauza este un moment pentru a-ți reexamina stilul de viață. Este o oportunitate de a ajusta rutinele și de a deveni mai sănătoși”, spune Evans.

  • Evitați băuturile calde și alimentele calde sau condimentate, în special vara, precum și alcoolul, cofeina și fumatul de țigări.
  • Reduceți-vă stresul prin practicarea unor tehnici de auto-calmare, cum ar fi meditația, yoga, acupunctura sau masajul.
  • Începeți sau continuați cu un program de fitness, care vă va ajuta să obțineți un somn mai odihnitor. Evitați să faceți exerciții în căldură sau într-o cameră caldă, deoarece acest lucru poate declanșa bufeuri.

„În timpul menopauzei, alimentația sănătoasă și exercițiile fizice nu mai sunt opționale; acestea sunt singura modalitate de a evita creșterea în greutate în menopauză și complicațiile cardiovasculare care pot apărea la femeile aflate în postmenopauză”, spune Evans.

„Exercițiile cu greutăți sunt, de asemenea, importante, deoarece ajută la prevenirea osteoporozei, o subțiere a oaselor care poate duce la fracturi dureroase”, spune ea.

  • Purtați straturi de îmbrăcăminte confecționate din țesături ușoare, respirabile, pe care le puteți îndepărta când sunteți înfierbântați . Produsele de răcire, inclusiv spray-urile, gelurile și pernele răcoritoare pot fi utile.
  • O cârpă de spălat înghețată poate funcționa și pentru o răcire rapidă.
  • Când simțiți că începe un bufeu, încercați să vă relaxați. Respirația de relaxare sau respirația ritmată, care este o respirație lentă, profundă, abdominală, pe nas și pe gură, poate fi de ajutor. Respirați doar de cinci până la șapte ori pe minut, mult mai încet decât de obicei.

Sfaturi pentru relaxare de vară

  • Purtați toate hainele din bumbac care vă lasă pielea să respire.
  • Mergeți desculț pe o podea rece din gresie.
  • Țineți o băutură rece (fără alcool) într-o mână și un ventilator în cealaltă.
  • Porniți aerul condiționat sau reduceți temperatura pentru a face mediul cât mai confortabil.
  • Dacă veți fi în aer liber pentru o perioadă de timp, luați un răcitor pentru gât pe care îl puteți pune în congelator și apoi puneți-l în jurul gâtului.
  • Dacă ai o coafură care se poate usca la aer, cu atât mai bine, așa că poți evita să-ți coafezi părul sub un uscător de păr care induce transpirația

Cum să rămâi răcoros noaptea în timp ce dormi

  • Păstrați temperatura camerei rece pentru a preveni transpirațiile nocturne
  • Rochie din material lejer, respirabil.
  • Utilizați lenjerie de pat stratificată care poate fi îndepărtată cu ușurință în timpul nopții.
  • Pune un ventilator lângă patul tău.
  • Pune o picătură sau două de ulei esențial de lavandă pe pernă pentru a te relaxa și a te pregăti pentru somn.
  • Du-te la culcare și trezește-te la aceeași oră în fiecare zi, chiar și în weekend.
  • Păstrați un pachet rece congelat sau o pungă de legume congelate sub pernă și întoarceți perna des, astfel încât capul să stea mereu sprijinit pe o suprafață răcoroasă.
  • Dacă te trezești în timpul nopții, ridică-te din pat și citește până când devii somnoros, sorbi apă rece, meditează sau practică respirația de relaxare.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

25 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra