Glicemie mare dimineața? 10 modalități prin care putem să ne scădem nivelul de zahăr din sânge

Glicemie mare dimineața? 10 modalități prin care putem să ne scădem nivelul de zahăr din sânge

Glicemia mare sau hiperglicemia este asociata cu diabetul. Apar simptome precum stare de voma, foame si sete excesiva, batai rapide ale inimii, probleme de vedere. Daca nivelul glicemiei nu este tinut sub control, acest lucru poate cauza probleme serioase de sanatate.

Cei mai mulți dintre noi, dacă nu chiar toți, știu cât de important este să ne controlăm constant nivelul de zahăr din sânge. Așadar, este normal să intrăm în panică atunci când valorile sunt ridicate la prima oră a dimineții.

Iată 10 modalități prin care putem să ne scădem nivelul de zahăr din sânge dimineața.

1. Oțetul de mere și brânză înainte de culcare
Un mic studiu a descoperit că administrarea oțet de mere de mere amestecat cu un cub de brânză dulce (28 g), puse pe o felie, înainte de a merge la culcare, ne poate reduce nivelul de glucoză.

2. Luați o gustare
Mulți dintre noi au descoperit că o gustare  înainte de culcare poate fi de ajutor. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că încetinește producția de glucoză a ficatului și, de asemenea, scurtează timpul de „post”.

Pentru această gustare, putem folosi fie metoda oțetului de mere pe care am explicat-o mai sus, fie să luăm orice gustare care reprezintă un amestec de grăsimi și proteine. Uite câteva sugestii:

  • 1 lingură de unt de arahide (natural)
  • 1 bucată de pui combinată cu avocado
  • 1 mână de nuci de macadamia
  • Câteva felii subțiri de brânză

Toate aceste opțiuni conțin o mulțime de grăsimi sănătoase și proteine.

3.Cina

Nu sări peste cină. A ne înfometa nu face deloc bine. Ceea ce trebuie să facem seara și să ne menținem și silueta este o dietă săracă în carbohidrați, dar bogată în fibre. În plus, ficatul va continua să producă glucoză chiar dacă nu mâncăm, așa că a sări peste cină este o situație „pierdută”.

4. Somn
Lipsa somnului tinde să ne crească cortizolul, care este principalul hormon al stresului. Acest lucru, în consecință, nu poate provoca decât creșterea nivelului de zahăr.

5. Alcool
Chiar dacă consumul de alcool pare o idee bună pentru a ne relaxa și a ne relaxa, dar toată lumea trebuie să știe că acesta este un stimulent care ne împiedică somnul REM.

6. Consumă proteine dimineața!
O altă modalitate de a ne menține nivelul de zahăr din sânge, mai ales dimineața, este să mâncăm proteine la micul dejun.

7. Adoptă o rutină de dimineață
Nu numai că acest lucru ne ajută la scăderea nivelului ridicat de glucoză, dar a avea o rutină de dimineață este, de asemenea, sănătos pentru corpul și mintea noastră în general.

De exemplu, putem face câteva întinderi sau putem face o plimbare plăcută în aerul proaspăt al dimineții. Și, așa cum a fost menționat, cel mai bine este să luăm mai întâi o gustare cu proteine.

8. Discutați cu un medic
Dacă vedem că, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nivelul glicemiei este încă prea ridicat, cel mai bine este să vorbim cu medicul nostru despre o eventuală modificare a medicației.

9. Țineți întotdeauna diabetul sub control
Cel mai bun mod de a ne gestiona atât hormonii, cât și afecțiunea este să avem o dietă sănătoasă, și nu doar dimineața, ci în orice moment. De asemenea, am putea încerca să ne reducem stresul cât mai mult posibil și să facem mișcare.

Dacă reușim să ne ținem sub control nivelul general de zahăr, atunci nu ar trebui să avem probleme nici cu cel de dimineață.

10. Controlul greutății corporale
Chiar și cea mai mică pierdere în greutate poate contribui la reducerea nivelului nostru de glucoză și, de asemenea, poate reduce orice inflamație și ne poate echilibra hormonii. Ne vom simți mult mai bine în ansamblu, de asemenea!

Țineți cont de faptul că fiecare individ este diferit și că unele lucruri, care funcționează pentru alții, s-ar putea să nu funcționeze pentru noi, și invers. Totuși, cel mai bine este să le încercăm și să vedem ce funcționează cel mai bine pentru noi personal, potrivit diabetesmealplans.com.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii: Zodii destinate să sufere în săptămâna 20-26 mai 2024. Vezi care este cheia pentru a trece peste această perioadă

Horoscopul săptămânii: Potrivit predicțiilor astrale făcute de astrologi, trei zodii sunt destinate să sufere în…

14 minute ago

Leguma care scade colesterolul și protejează oasele. Reprezintă o adevarată comoară pentru sănătate

Legumele reprezintă un element de bază într-o dietă echilibrată și hrănitoare. În plus, scade colesterolul,…

34 de minute ago

Micul dejun care te va întineri. Restabilește prospețimea pielii

 Micul dejun nu numai că oferă energie pentru întreaga zi, dar dacă este selectat corect,…

53 de minute ago

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

11 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

12 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

12 ore ago

Citeste si: