Globule albe scăzute: ce trebuie să mănânci pentru a stimula celulele albe din sânge și a întări sistemul imunitar

Pentru a vorbi despre globulele albe și despre importanța pe care o au în organism, este esențial să subliniem că trebuie să cunoaștem mai întâi cum funcționează sistemul imunitar, deoarece în sistemul imunitar aceste celule sunt protagonistele care ajută și generează sănătate în organism.

Or, experții în domeniul medicinei atrag atenția că atunci când organismul are un număr scăzut de globule albe, este cunoscut popular sub denumirea de apărare scăzută, iar atunci organismul riscă să sufere de „o infecție oportunistă, care în mod normal poate fi combătută în scurt timp, dar în cazul unui sistem imunitar compromis poate fi mai gravă”, explică site-ul oficial Salud 180.

În aceeași ordine de idei, și potrivit medicului specialist Dave Grotto, de pe site-ul amintit, „alimentația este cea mai bună strategie de întărire a sistemului imunitar în perioadele în care este foarte frig”, deoarece are rolul de a crește „apărarea prin stimularea și producția mai mare de celule albe din sânge”.

Potrivit Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA explică faptul că celulele albe din sânge fac parte din sistemul imunitar și ajută organismul uman să lupte împotriva infecțiilor și a altor boli.

Cu alte cuvinte, mai puțin tehnice, atunci când o persoană se îmbolnăvește, organismul produce mai multe celule albe din sânge pentru a lupta împotriva bacteriilor, virușilor sau a altor substanțe străine care au cauzat afecțiunea.

Există însă un alt jucător în această ecuație, sistemul imunitar, care „funcționează cel mai eficient atunci când factorii stilului de viață sunt în echilibru și, în primul rând, are la bază o dietă sănătoasă”, spune Seema Bonney, medic de urgență și fondator al Anti-Aging & Longevity Center din Philadelphia, citată de site-ul AARP.

Pentru îngrijirea și echilibrarea acestui sistem și producerea de globule albe, există o serie de trei alimente care, datorită proprietăților lor naturale, sunt benefice pentru organism și mai ales pentru sănătatea corpului uman.

Ciuperci

Ciupercile conțin o cantitate mare de seleniu și sunt, prin urmare, o sursă bogată de vitamine B. Aceste două substanțe benefice contribuie la îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar.

Citricele

Fructele devin protagoniste și ajută la întărirea sistemului imunitar, deoarece lămâia, portocala sau afinele conțin vitamina C, care stimulează producția de celule albe din sânge.

Carnea albă

Acest tip de proteine este bogat în vitamina B6, esențială pentru producerea de celule sanguine sănătoase și pentru întărirea apărării organismului.

Pești grași

Iată câteva dintre produsele marine cele mai bogate în bunătăți pentru sănătatea organismului uman; somonul și tonul sunt bogate în Omega 3, un tip de grăsime polinesaturată care are o puternică putere antioxidantă.

Stridii

Acest tip de aliment este o sursă puternică de minerale precum zincul și seleniul, care sunt elemente cheie în apărarea organismului împotriva virușilor și bolilor.

Trebuie reținut faptul că informațiile furnizate în conținutul de mai sus nu înlocuiesc sfatul medicului și este bine să consultați un expert în sănătate.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra