Grăsimea viscerală: băutura caldă care reduce semnificativ grăsimea dăunătoare de pe burtă

Grăsimea VISCERALĂ se înfășoară în jurul organelor abdominale, crescând riscul de boli de inimă, Alzheimer, diabet și accident vascular cerebral. S-a demonstrat că o băutură elimină grăsimea periculoasă de pe burtă.

Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică d au investigat efectele unei băuturi calde asupra celor stabilite ca având o „proporție mare de grăsime viscerală”. Echipa – de la Universitatea Peking, China – a inclus 118 voluntari în studiul lor de cercetare. Participanților li s-a repartizat aleatoriu una dintre cele trei băuturi pe care să le consume timp de „12 săptămâni”:

  • O băutură de control
  • 68,7 mg cofeină
  • 609,3 mg catechine.

„Zona de grăsime abdominală, greutatea corporală și compoziția au fost măsurate în săptămâna zero, săptămâna opt și săptămâna 12”, au observat cercetătorii.

Din cei 118 participanți, 104 au finalizat procesul de trei luni.

Cercetătorii au descoperit că grăsimea viscerală, greutatea corporală și grăsimea corporală au fost reduse „semnificativ” prin tratamentul cu ceai verde îmbogățit cu catechine.

Aceste efecte nu au fost observate în grupul de control, sugerând că catechinele – găsite în ceaiul verde – pot fi benefice pentru sănătatea oamenilor.

Cercetătorii au concluzionat: „Consumul băuturii de ceai verde îmbogățit cu catechine timp de 12 săptămâni a indus pierderea de grăsime viscerală”.

Grăsimea viscerală Vs grăsimea subcutanată

Grăsimea pe care o poți ciupi cu degetele este cunoscută sub denumirea de grăsime subcutanată.

Acest tip de grăsime, chiar sub piele, este mai puțin periculoasă decât grăsimea viscerală.

Grăsimea viscerală, de exemplu, se acumulează în jurul organelor interne – și chiar și persoanele slabe ar putea avea niveluri dăunătoare ale grăsimii.

Experții de la WebMD au evidențiat o ipoteză în jurul grăsimii viscerale și de ce este atât de periculoasă.

„Cercetătorii bănuiesc că grăsimea viscerală produce mai mult din anumite proteine care inflamează țesuturile și organele corpului și vă îngustează vasele de sânge”, au explicat experții.

„Aceasta poate face ca tensiunea arterială să crească și să provoace alte probleme”.

Una dintre cele mai ușoare modalități de a obține o „estimare aproximativă” cu privire la cantitatea de grăsime viscerală pe care o purtați este să vă măsurați talia.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

2 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

2 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

3 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

3 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

4 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

4 ore ago

Citeste si: