Categories: Expertul zilei

Grăsimea viscerală: băutura tulbure care s-a dovedit că reduce semnificativ grăsimea de pe burtă

Grăsimea VISCERALĂ, cunoscută și sub denumirea de grăsime abdominală, poate provoca complicații grave datorită locației sale în organism. Modificările simple ale dietei pot avea un impact enorm asupra grăsimii viscerale. S-a demonstrat că suplimentarea cu o băutură tulbure reduce „semnificativ” grăsimea de pe burtă în câteva săptămâni.

Grăsimea viscerală, cunoscută și sub numele de grăsime abdominală, este stocată în cavitatea abdominală, care găzduiește organe importante precum ficatul și intestinele. Prin urmare, acumularea de grăsime viscerală poate pune în pericol funcțiile vitale, crescând riscul de complicații cronice, cum ar fi bolile de inimă. Din fericire, puteți reduce acumularea de grăsime viscerală luând decizii alimentare sănătoase.

Un studiu publicat în Journal of Functional Foods sugerează că suplimentarea cu oțet de mere poate afecta grăsimea de pe burtă.

La fel ca și în cazul altor tipuri de oțet, ingredientul cheie al oțetului de mere este acidul acetic, care este produs atunci când zaharurile din mere sunt fermentate.

„Când oțetul de mere este filtrat, arată ca un lichid limpede. Dacă este lăsat nefiltrat, are un aspect tulbure deoarece conține o combinație de drojdie și bacterii care se formează în timpul fermentației”, explică Holland și Barrett.

Un studiu clinic randomizat a fost efectuat pentru a examina dacă oțetul de mere poate duce la modificări ale dietei care oferă efecte benefice asupra gestionării greutății corporale la persoanele supraponderale sau obeze.

Participanții au fost alocați aleatoriu în grupul de oțet de mere sau în grupul de control timp de 12 săptămâni.

Grupul de oțet de mere și-a redus „semnificativ” greutatea corporală, IMC, circumferința șoldului, grăsimea viscerală și scorul apetitului, au descoperit cercetătorii.

În plus, nivelurile de colesterol total au scăzut semnificativ și concentrația de lipoproteine de înaltă densitate (HDL-C) a crescut semnificativ în grupul cu oțet de mere în comparație cu grupul de control.

Reducerea colesterolului este semnificativă: nivelurile ridicate de colesterol LDL vă pot crește riscul de boli de inimă. Nivelurile de colesterol HDL, pe de altă parte, reduc riscul de boli de inimă

Descoperirile nu sunt cu totul surprinzătoare. Dovezile crescânde au indicat efectele anti-obezitate ale oțetului de mere.

Cercetătorii cred că cidrul de mere poate funcționa ajutând la reducerea poftei de mâncare – conține acid acetic, despre care s-a demonstrat că reduce absorbția amidonului din alimente și digestia lentă, menținându-vă să vă simțiți mai satul pentru mai mult timp.

Recent Posts

Când sunt necesare suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine,…

25 de minute ago

Horoscop 20 mai – 21 iunie. Noi colaborări și șanse de câștig pentru unele zodii

Horoscop 20 mai - 21 iunie. Potrivit horoscopului realizat de Neti Sandu, în această perioadă,…

56 de minute ago

Vitamine pentru creier recomandate de un neurolog specializat în tratarea bolii Alzheimer

Vitamine pentru creier. Neurologul Robert Love a dezvăluit ce suplimente alimentare ia în fiecare dimineață…

o oră ago

Pensionarii care primesc 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani

Noua lege a pensiilor aduce vești bune pentru pensionarii cu mulți ani de muncă în…

2 ore ago

Cele mai bune anticoagulante naturale. Fluidizează sângele și ajută la prevenirea cheagurilor

Anticoagulante naturale. Cu toții știm cât de importantă este alimentația sănătoasă atunci când vrem să…

2 ore ago

Când și cum pot fi retrași banii pe care i-ai strâns în Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

3 ore ago

Citeste si: