Categories: Ştiri sănătate

Grăsimea viscerală: fructele pe care le puteți mânca în fiecare zi. Reduc grăsimea periculoasă de pe burtă

Grăsimea VISCERALĂ este strânsă adânc în interiorul abdomenului, acumulându-se în jurul organelor interne, cum ar fi ficatul. Ești TOFI – slab pe dinafară, dar plin de grăsime pe dinăuntru?

Chiar dacă nu sunteți TOFI, probabilitatea de a purta exces de grăsime viscerală dacă sunteți supraponderal este mare. Cu toate acestea, un singur fruct ar putea ajuta la reducerea grăsimii bioactive și dăunătoare din burtă.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign au descoperit că avocado ar putea fi un fruct care distruge grăsimile. Pentru studiul clinic, 105 persoane – clasificate ca fiind supraponderale sau obeze – au fost implicate în studiul de 12 săptămâni.

Profesorul Naiman Khan, profesor de kinesiologie și sănătatea comunității, a spus: „Am fost interesați să înțelegem ce influențează consumul unui avocado asupra modului în care indivizii își stochează grăsimea corporală”.

Profesorul Khan a explicat: „În abdomen, există două tipuri de grăsime. Grăsimea care se acumulează chiar sub piele se numește grăsime subcutanată. Și grăsimea care se acumulează mai adânc în abdomen, cunoscută sub numele de grăsime viscerală, înconjoară organele interne”.

Cei cu o proporție mai mare de grăsime viscerală tind să aibă un risc mai mare de diabet.

„Am fost interesați să determinăm dacă raportul dintre grăsimea subcutanată și cea viscerală s-a schimbat odată cu consumul de avocado”, a adăugat Dr. Khan.

Pentru studiu, participanții au fost împărțiți în două grupuri: un grup a primit mese care au încorporat un avocado proaspăt, în timp ce celălalt grup nu.

Ambelor grupuri li s-au servit mese cu ingrediente identice și calorii similare, în afară de adăugarea sau excluderea unui avocado.

La începutul – și la sfârșitul – experimentului, cercetătorii au măsurat grăsimea abdominală și toleranța la glucoză a participanților.

Femeile care au consumat un avocado zilnic timp de 12 săptămâni au experimentat o reducere a grăsimii abdominale viscerale.

De asemenea, aceștia au experimentat o reducere a raportului dintre grăsimea viscerală și grăsimea subcutanată, „indicând o redistribuire a grăsimii departe de organe”.

Cu toate acestea, pentru bărbați, distribuția grăsimilor nu s-a schimbat – și ambele sexe din grupul de avocado nu au beneficiat de o toleranță îmbunătățită la glucoză.

Khan a declarat: „Aflarea că beneficiile au fost evidente doar la femei ne spune puțin despre potențialul ca sexul să joace un rol în răspunsurile la intervenția alimentară”.

O măsură eficientă pentru reducerea grăsimii viscerale – indiferent de sexul dumneavoastră – sunt exercițiile fizice.

Experții de la WebMD au explicat: „Există multe exerciții, dar nu toate sunt create egale atunci când vine vorba de alungarea grăsimii de pe burtă”.

Cele mai recomandate exerciții pentru eliminarea grăsimii viscerale includ exercițiile de aerobic.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

9 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

10 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

11 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: