Categories: Ştiri sănătate

Greșeala care te face să-ți fie și mai frig iarna! NU mai mânca așa ceva

Greșeala care te face să-ți fie și mai frig iarna! Pe vreme rece, cu toții avem tendința să mai punem o haină mai groasă pe noi pentru a ne proteja de frig.

De fapt, hainele nu te protejează 100% de frig, ci și ceea ce mănânci. Iată ce alimente trebuie să consumi iarna pentru a-ți păstra corpul la o temperatură normală.

Corpul nostru poate rezista cu brio în fața temperaturilor scăzute dacă avem grijă la ce mâncăm. Dacă vrei să nu mai tremuri de frig de fiecare dată când ieși din casă, respectă regulile alimentare pe care ți le-am scris mai jos.

Introdu în alimentație alimentele grase

Femeile poate că nu vor să audă asta, dar iarna trebuie să mănânci mai multe calorii decât de obicei, aproximativ 3.500 kcal pe zi. Sunt necesare pentru a menține o temperatură constantă a corpului și pentru a preveni frisoanele.

În plus, o dietă bogată vă va oferi energie și vă va ține de cald. Dacă este posibil, alegeți alimente bogate în carbohidrați, grăsimi și proteine.

Ce trebuie să mâncăm iarna? În rândurile următoare, ți-am scris câteva sfaturi utile pe care ar trebui să le respecți la masă.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cum trebuie să arate cele trei mese principale

Mic dejun

Prima masă a zilei trebuie să fie simplă, dar sățioasă, cu multe calorii care să îți dea energie pe tot parcursul zilei. Poți alege preparate simple, precum ovăzul cu lapte, iaurt cu fructe uscate, cereale reci (granola, seminţe de chia), omletă sau tofu. Evită ciocolata sau alte gustări pline de zahăr dimineața.

Prânz

În mijlocul zilei te poți bucura de o mâncare calcă de casă, precum ciorbă de burtă, supă cremă de dovleac, pilaf de orez cu legume fierte, fasole cu ciolan, pește la cuptor sau alte mâncăruri tradiționale românești. Încearcă să nu sari peste prânz, altfel temperatura corpului tău va scădea treptat.

Cină

Majoritatea oamenilor fac greșeala de a sări peste micul dejun și prânz, așa că masa lor de seară este mereu copioasă. Dacă continui să repeți acest prost obicei, îți va fi continuu frig deoarece cu cât mănânci mai mult seara cu atât simți mai mult temperaturile scăzute. Alege mereu ceva ușor seara, potrivit health.com.

 

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

6 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

7 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

7 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

7 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

8 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar