Greșeala majoră pe care o facem când gătim cartofii. Modul de gătire le poate reduce foarte mult beneficiile

Cartofii sunt una dintre cele mai populare și versatile legume din lume. Pot fi gătiți în tocane, salate, cartofi prăjiți și alte feluri de mâncare. Piure, coapți sau aburiți, cartofii reprezintă un plus sățios la aproape orice masă. Sunt bogați în nutrienți, inclusiv potasiu, fier și vitaminele C și B6 . Acestea fiind spuse, modul în care gătiți cartofii le poate reduce foarte mult beneficiile, iar evitarea următoarelor greșeli vă poate ajuta să profitați la maximum de ei.

Greșeala majoră pe care o facem când gătim cartofii

O metodă de a găti cartofii care adaugă o cantitate considerabilă de calorii este prăjirea lor. Potrivit Healthline, un cartof mediu are aproximativ 168 de calorii, în timp ce o porție medie de cartofi prăjiți are aproximativ 365 de calorii. Prăjirea nu numai că adaugă calorii în dieta ta, ci și grăsime. Cartofii nu conțin nicio grăsime, dar grăsimea suplimentară din prăjirea lor poate duce la creșterea în greutate.

Mulți dintre nutrienții din cartofi se află în coajă

Mulți dintre nutrienții din cartofi se află în coajă, așa că ar trebui să vă abțineți să la mai aruncați coaja. Coaja cartofului conține aproximativ 30-40% din conținutul de vitamina C, vitamina B6 și tiamină a cartofului. De asemenea, conține aproximativ jumătate din niacina găsită într-un cartof.

O sută de grame de coajă are o cantitate dublă de nutrienți

Coaja oferă, de asem enea, aproximativ 88% din fierul total  găsit într-un cartof, precum și 20% din potasiu și 15% din magneziu. Grame pe gram, cojile de cartofi sunt destul de hrănitoare. O sută de grame de coajă are o cantitate dublă de nutrienți, de cinci ori mai mult de riboflavină, de șapte ori mai mult de calciu și de 17 ori mai mult fier decât 100 de grame de carne de cartof.

Modul de gătire le poate reduce foarte mult beneficiile

Experții sugerează să  se spele cartofii cu o perie moale sub jet de apă rece. Acest lucru va elimina orice murdărie care ar putea fi pe suprafața cartofilor. Apoi uscați cu o cârpă curată.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

5 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

34 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică