Categories: Expertul zilei

Greșeli pe care să nu le faci niciodată după un act intim! Îți pun sănătatea în pericol!

Evită aceste greseli dupa un act intim! Dupa un act intim , oricat de placut ar fi sa ramai langa partenerul tau sau sa te grabesti la serviciu, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte, care te vor ajuta sa iti mentii sanatatea intima.

După ce faceți dragoste, aveți grijă la câteva aspecte. Evitați cele mai comune greșeli!

După raportul intim, mergeți la toaletă. În timpul contactului, pot pătrunde multe bacterii în zona ta intimă, care este mediu ideal pentru ele.

În timpul actului intim, bacteriile pot intra în uretră, tubul care transportă urina din corp. Acest lucru poate grăbi şansele de infecţie. Când urinezi, acei germeni sunt spălaţi. Deci, după momentele de tandreţe petrecute alături de partener, mergi la baie.

Pentru ca in zona genitala pot ramane fire de par pubian, lubrifiant si lichid seminal, nu uita cat de importanta este igiena intima. Asa ca este o idee buna sa te speli rapid cu apa calduta si cu un sapun fara parfum. Un dus este, de obicei, cea mai buna idee in acest caz.

La fel ca in cazul altor forme de activitate fizica, este important sa iti mentii corpul hidratat si dupa ce ai avut un contact intim. Cantitatea de apă pe care o bei după actul intim,  te va hidrata si te va ajuta sa elimini din vezica urinara acele bacterii care pot cauza infectii.

Totodata, alimentele care contin probiotice (iaurtul sau alte alimente fermentate) sunt variante excelente pe care le poti consuma ca gustari, pentru a restabili rezervele de bacterii „bune” si pentru a preveni infectiile fungice.

Alegeți întotdeauna lenjeria intimă din bumbac. Locurile în care transpiri sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Bumbacul funcţionează bine pentru bărbaţi şi femei, pentru că absorbă umiditatea.

Infectiile fungice (precum cele cauzate de ciuperca microscopica Candidaalbicans) prospera in locurile calde si umede, asa ca vaginul tau trebuie sa fie uscat dupa ce te-ai spalat cu apa si cu sapun. Un prosop curat si moale este tot ce ai nevoie pentru a usca pielea din zona intima, dupa dus.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

8 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

8 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

9 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

9 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

10 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra