Hidratarea, unul dintre aspectele esențiale ale sănătății

Cu toții auzim cât de importantă este hidratarea, indiferent de anotimp medicii spun că trebuie să bem 2 litri pe apă pe zi. Însă de ce este apă atât de necesară organismului și mai ales cum poate contribui ea la menținerea stării de sănătatea puțini știm. Iată care este rolul apei în organismul uman și de ce este vital să fim corect hidratați.

Organismul uman are nevoie de apă pentru a supraviețui, practic fiecare celulă, țesut și organ din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa normal.

Marea majoritatea a oamenilor au nevoie de 8 pahare de apă pe zi pentru a fi hidratați, însă aceasta nu este o regulă general valabilă. Mai exact, sunt persoane care au nevoie de mai multă apă, de exemplu de 2 litri jumătate de apă. Pentru a afla dacă ai băut suficientă apă este foarte simplu. Verifică urina. Medicii spun că aceasta este un indicator foarte util, mai exact, cu cât urina este mai deschisă la culoare, cu atât starea de hidratare este mai bună.

De asemenea, specialiștii susțin că apa conținută în alimentele solide contribuie la aproximativ o cincime la aportul total de apă. Mai exact, cu cât alimentația este mai bogată în fructe și vegetale, cu atât acest procent crește.

Apa este principalul constituent al corpului uman: în mod normal 60% din greutatea corpului unui bărbat adult și aproximativ 55% din greutatea unei femei aflate la maturitate. Practic, organismul uman depinde de apă pentru a supraviețui.

Este esențial să fii corect hidratat dacă vrei să rămâi sănătos. Zilnic pierzi apă, de exemplu când faci sport, când urinezi, când transpiri, dar și când ești bolnav și ai febră sau când vomiți. Dacă nu înlocuiești apa pierdută, te vei deshidrata și ulterior te vei îmbolnăvi.

Medicii susțin că cel mai important lichid este evident apa. Acesta este esențială pentru funcționarea normală a metabolismului și care furnizează minerale precum calciul, magneziul, fluorul. De asemenea, apă ar fi indicat să acopere minim jumătate din necesarul zilnic de lichide. Pe locul doi, medicii recomandă comandă consumul de ceai. Atenție! Ideal este ca ceaiul să fie consumat fără niciun pic de zahăr. De exemplu, ceaiul verde conține substanțe benefice organismului precum sunt antioxidanții, flavonoide. Și cafeaua este recomandată însă nu în exces. Sunt studii care au arătat că un consum regulat de cafea ar putea contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare dar și a diabetului zaharat de tip 2.

De asemenea, apa poate fi găsită și în fructe și legume (de exemplu pepene verde, roșii și salată) și în supă de supă.

Iată câteva beneficii ale consumului de apă:

  • Îmbunătățește performanțele fizice. Hidratarea corectă poate reduce oboseală, poate îmbunătății rezistența în timpul antrenamentelor fizice.
  • Te ajută să scapi de kilogramele nedorite. Sunt studii care arată că persoanele care țin o anumită dietă și beau suficientă apă pe zi slăbesc mai repede decât cele care nu au grijă să fie corect hidratate.
  • Contribuie la menținerea bunei dispoziții.
  • Previne durerile de cap. Atunci când ești hidratate ai șanse să diminuezi intensitatea durerii de cap.
  • Previne îmbolnăvirea organismului și menține starea de sănătate. Astfel, se diminuează riscul de apariție a pietrelor la rinichi, de constipație, de astm bronșic, dar și de afecțiuni cardiovasculare.

Recent Posts

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

15 minute ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

44 de minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

o oră ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

2 ore ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 ore ago

Citeste si: