Categories: Expertul zilei

Motivul secret pentru care contactul intim este atât de crucial în relații

Este important contactul intim  în viața de căsătorie? Este important  într-o relație? Cât de important este într-o căsătorie? Cât de important este  într-o relație? Cât de importantă este intimitatea într-o căsnicie fericită?

Aceste dileme vechi sunt încă controversate. În încercarea mea de a răspunde, o voi descompune în părțile sale fundamentale, întrebând acest lucru:

În ce moduri contribuie intimitatea fizică la o căsătorie fericită?

În timp ce fiecare persoană are probabil un răspuns unic la acest lucru, mă gândesc la intimitate atât ca accesoriu, cât și ca o necesitate a căsătoriei.

Ceea ce vreau să spun prin aceasta poate fi descris într-o simplă metaforă: Majoritatea oamenilor, cărora le plac prăjiturile, ar prefera o prăjitură cu glazură sau fără glazură? Ei bine, este evident, nu-i așa?

Și, deși glazura este doar o parte a prăjiturii, este o parte foarte importantă. Unii ar susține chiar că prăjitura  nu este o prăjitura fără glazură. Aceasta este importanța contactului fizic în viața de căsătorie.

Acestea fiind spuse, există tot felul de căsătorii, unele cu intimitate fizică minimă sau deloc.

Dar absența contactului fizic, în special în anii tinereții, poate provoca frustrare la unul sau ambii parteneri și un sentiment de vid. Importanța contactului intim în căsătorie nu poate fi în niciun caz accentuată, dar o căsătorie poate fi susținută fără contactul intim.

Contactul intim este important și necesar

Contactul intim și căsătoria merg mână în mână. Dacă puteți accepta acest argument, cel mai probabil puteți înțelege de ce este atât de important contactul intim într-o căsătorie. Având în vedere acest lucru, nu se spune prea multe despre importanța contactului intim într-o căsnicie fericită.

Tot ce știu este că intimitatea îmbunătățește relațiile pe termen lung. Contactul intim nu trebuie să se întâmple în mod necesar cu nicio măsură specifică a frecvenței sau a abundenței; dar cu cât se întâmplă mai mult, cu atât îmbunătățește mai mult o relație și cu atât vă simțiți mai bine.

În conformitate cu această logică, ar fi rezonabil faptul că o lipsă completă de intimitate fizică ar fi în detrimentul relației.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la acest lucru, aș sugera să adăugați o anumită intimitate fizică în relația voastră, să creați romantism și să faceți un bilanț dacă acest lucru vă îmbunătățește, diminuează sau nu relația.

Știm că un contact intim sănătos în căsătorie este una dintre trăsăturile cele mai frecvent citate în rândul cuplurilor fericite atunci când sunt întrebați cum o fac să funcționeze. Aceste cupluri au reușit să păstreze intimitatea de ani de zile, bucurându-se încă de legătura lor și menținând dragostea pe care o au unul pentru celălalt.

Un alt motiv pentru care contactul intim este important într-o căsătorie este faptul că s-a demonstrat că activitatea intimă determină eliberarea de endorfine puternice care curg prin căi de recompensă în creier, inducând euforie și sentimente de dragoste.

Cuplurile care au parte de un bun contact intim în căsătorie câștigă, de asemenea, avantajul suplimentar al antrenamentului aerobic; care este cel mai bun tip de antrenament pentru pierderea în greutate – ca să nu mai vorbim de o investiție excelentă în sănătatea ta. Corpul și mintea sunt afectate de această eliberare puternică.

Cât de important este contactul intim?

Importanța contactului intim într-o relație este foarte cuprinzătoare. Contactul intim are unele beneficii anti-îmbătrânire asociate, contactul intim eliberând molecule anti-inflamatorii în corpul nostru, ceea ce ajută la repararea corpului nostru.

Corpurile noastre experimentează continuu daune și reparații. Stimularea procesului de reparații poate încetini procesul de îmbătrânire și, la rândul său, ne poate face să arătăm tineri mai mult timp.

În afară de îmbunătățirea stării de spirit și de creșterea fericirii, contactul intim este cunoscut că funcționează ca o ameliorare a stresului. De asemenea, ajută la îmbunătățirea sentimentului de auto-valoare sau la imaginea de sine.

La fel ca beneficiile psihologice, contactul intim are numeroase beneficii fizice. De la un sistem imunitar mai puternic, capacitate fizică îmbunătățită la o digestie mai bună și un simț al mirosului îmbunătățit. Contactul intim ar putea fi răspunsul la toate problemele tale.

Contactul intim în viața de căsătorie este important și, dacă există probleme predominante în viața ta intimă, o comunicare adecvată te poate ajuta. Importanța contactului intim în căsătoria fericită nu poate fi marginalizată, prin comunicare, pot fi depășite obstacolele către o viață intimă sănătoasă.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

23 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

53 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică