Categories: Ştiri sănătate

Imunizarea cadrelor didactice și a cadrelor medicale, obligatorie? Ioana Mihăilă face noi dezvăluiri

Evoluția epidemiologică se dezvoltă treptat, în România. Experții în sănătate au observat, în ultimele săptămâni, un trend ascendent al numărului de infectări. În acest moment, nu există niciun județ care să nu fi raportat cazuri de Covid-19. Prin urmare, autoritățile se gândesc la anumite măsuri pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Delta.

România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus, atenționează specialiștii. Varianta Delta este dominantă, fiind responsabilă pentru majoritatea cazurilor de infectare.

Cu atât mai mult, aceasta pare să afecteze mult mai mult tinerii, spre deosebire de tulpinile precedente. Presiunea este deja resimțită de sistemul medical din România, iar anumite spitale au rămas deja fără paturi ATI.

În acest sens, anumite măsuri s-ar putea implementa în viitorul apropiat pentru a limita răspândirea virusului.

Vaccinarea cadrelor medicale și didactice, obligatorie?

Multe state se gândesc la impunerea vaccinării. În România, autoritățile nu iau în calcul această opțiune, momenta, Cu toate acestea ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că testarea ar putea fi obligatorie.

Se va impune vaccinarea cadrelor didactice şi a cadrelor medicale?

„Aici aş vedea lucrurile diferențiat. Pentru cadrele medicale, așa cum am spus în mai multe rânduri, dorim să instituim obligativitatea testării periodice pentru personalul medico-sanitar nevaccinat sau ne trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Pentru personalul didactic discutăm cu Ministerul Educației și vedem ce soluții vom găsi”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit Rador.

Se va impune, de asemenea, o a treia doză de vaccin?

„Studiile arată că a treia doză de vaccin oferă o protecție suplimentară, motiv pentru care cred că atunci când avem certitudinea că aceasta a treia doză de vaccin are un impact semnificativ asupra sănătății publice atunci vom începe și la nivelul țării. Doze de vaccin sunt suficiente, capacitatea de vaccinare există”, adaugă ministrul Sănătății.

Vaccinarea copiilor se va putea face în școli?

Autoritățile se gândesc, de asemenea, la imunzarea copiilor și cadrelor didactice în școli. Părinții vor primi un formular de consimțământ, în aceste circumstanțe?

„ Încă suntem în discuţii cu CNCAV, cel care coordonează campania de vaccinare, pentru a găsi cele mai bune metode prin care putem desfăşura activităţi de vaccinare la nivelul şcolilor, pentru că există diferenţe semnificative de la o comunitate la alta, nu avem aceeaşi acoperire cu personal medical, de exemplu, în şcoli, în mediul urban ca şi în mediul rural şi atunci aceste activităţi de vaccinare vor trebui adaptate fiecărei comunităţi. Dar, da, vaccinarea la copii se va face pe baza consimţământului părinţilor”, a mai precizat Ioana Mihăilă.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

3 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

33 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică