Categories: Ştiri sănătate

Imunolog: Și varianta Omicron a coronavirusului poate provoca complicaţii severe

Din cuprinsul articolului

Imre Kacskovics, imunolog, trage semnalul de alarmă și transmite că și varianta Omicron a coronavirusului poate provoca complicaţii severe în cazul nevaccinaților.

La persoanele nevaccinate şi varianta Omicron a coronavirusului poate provoca complicaţii severe – a afirmat Imre Kacskovics, decanul Facultăţii de Ştiinţele Naturii din cadrul Universităţii de Ştiinţe Eötvös Lóránd din Budapesta (ELTE).

Medicul imunolog a precizat pentru postul de radio Kossuth că noua sub-variantă (BA.2) a COVID-19, supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, este mai contagioasă decât forma originală a Omicron (BA.1).

De aceea, specialistul a atras atenţia în mod repetat cu privire la importanţa vaccinării. În legătură cu medicamentul companiei Pfizer, care a primit aprobare zilele trecute, decanul a spus că acesta va putea fi administrat în spitale, sub formă de infuzie, în special pentru grupurile vulnerabile. Serul are efect dacă este utilizat din timp.

Coronavirus în România, 2 Februarie

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 120 decese, dintre care 13 decese anterioare.” arată primele date ale bilanțului COVID-19 al zilei de 2 februarie 2022.

Pentru a limita răspândirea coronaviruslui nu sunt suficiente doar măsurile de protecţie sanitară, este importantă şi testarea încă de la primele suspiciuni de boală.

Potrivit specialiştilor, cele mai întâlnite simptome sunt: febra, tusea, senzaţia de oboseală, durerile musculare, de cap sau în gât, precum şi pierderea gustului sau a mirosului.

Autorităţile au făcut eforturi pentru a facilita accesul la testare, au fost deschise mai multe centre la care se pot prezenta cei simptomatici pentru recoltarea probelor.

O altă măsură a fost cooptarea medicilor de familie, astfel că numărul cabinetelor unde oamenii se pot testa este tot mai mare, depăşind, la ora actuală, 4.000.

Lista poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii. Şi în judeţul Timiş se încearcă o extindere a capacităţii de testare în centrele de permanenţă, după cum anunţă prefectul Mihai Ritivoiu.

Mihai Ritivoiu: În cel mai scurt timp vom stabili organizarea acestora şi vom da date clare de contact, ore în care se poate merge, pentru ca omul să se poată testa. Este esenţial să ne testăm ca să prevenim în loc să combatem propagarea mai departe a virusului şi venim în sprijinul cetăţenilor ca să nu mai stea după ambulanţă, care fizic nu mai are cum să facă faţă numărului mare de cazuri.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

6 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

7 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

7 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

8 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

8 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

9 ore ago

Citeste si: