Categories: Știrile zilei

Incident grav la un internat din Odorheiu Secuiesc. Patru victime, elevi sub 18 ani

UPDATE. Misiunea de salvare de la internatul Liceului „Tamasi Aron” din municipiul Miercurea Ciuc, al cărui perete s-a surpat luni, surprinzând patru elevi sub dărâmături, s-a încheiat, iar forţele de intervenţie se retrag, a anunţat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit sursei citate, echipajele de salvare au reuşit să scoată de sub dărâmături patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, respectiv trei fete şi un băiat, dar, din păcate, ultimul nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

„Acţiunile de căutare-salvare au încetat, forţele de intervenţie se retrag. Bilanţ final: o victimă decedată, o victimă cu traumatisme severe, intubată, două victime conştiente, cu diverse traumatisme”, au precizat reprezentanţii ISU Harghita.

______________________________________________________________________________

Clădirea care s-a prăbuşit parţial, luni seară, la Odorheiu Secuiesc aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. În partea din imobil care s-a prăbuşit erau camere în care erau cazaţi elevii care stau la internat.

Una dintre victimele găsite se află în comă, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Primăriei. ”Este o clădire veche, funcţionau în clădirea respectivă cantina şi căminul Liceului Teoretic Tamási Áron. În partea care s-a prăbuşit se aflau camere, elevii erau în camere, după ore, când s-a întâmplat prăbuşirea.

Patru victime au fost sub dărâmături, dintre care trei au fost duse la spital, două se află în stare bună, una e în comă. Încă se caută a patra persoană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Noemi Zorgo.

sursa foto: ISU Harghita

Aceasta a declarat că aceste patru victime sunt elevi, sub 18 ani. Reprezentanta Primăriei a precizat că printr-o lucrare autorizată se făceau lucrări de legare a clădirii la reţeaua de canalizare şi la reţeaua pluvială a oraşului. 

”Clădirea respectivă se află în proprietatea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, nu aparţine oraşului”, a afirmat Zorgo. Ea a precizat că Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte aproximativ 330.000 de lei anual, chirie pentru clădire.
Întrebată dacă imobilul era încadrat în clasă de risc seismic, purtătorul de cuvânt al Primăriei a precizat că nu figurează în evidenţele Primăriei în acest sens.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

7 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

8 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

8 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

9 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

9 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

10 ore ago

Citeste si: