Categories: Ştiri sănătate

Incidente în prima zi de pelerinaj la racla Sfintei Parascheva. Ce au pățit pelerinii

Sfânta Paraschiva 2022. Incidente în prima zi de pelerinaj la racla Sfintei Parascheva. Ce au pățit pelerinii

Pe 14 octombrie, creștinătatea ortodoxă o celebrează pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, cuvioasa ale cărei minuni nu contenesc. Duminică, 9 octombrie, peste 50.000 de credincioşi s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

În primele ore de la scoaterea raclei cu moaștele sfinte în curtea Mitropoliei, zeci de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, cei mai mulți acuzând stări de amețeală din cauza deshidratării.

De la începutul săptămânii, de când s-au așezat primii pelerini la rând, 72 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar patru dintre acestea au fost transportate la spital.

25 cazuri medicale

„În primele 24 de ore de activitate la Catedrală am avut 25 cazuri medicale, dintre care doar un pacient cu crize comitiale a fost transportat la spital, ceilalți au avut hipertensiune arterială, lipotimie sau dureri abdominale. Majoritatea au fost din județul Ilfov”, explică medicul Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași, potrivit adevarul.ro.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, cuvioasa Parascheva a săvârşit numeroase vindecări miraculoase şi alte minuni în timpul vieţii sale. Sfânta atât de iubită a săvârșit minuni pentru cei care s-au rugat la ea cu sufletul curat.

Vindecări miraculoase

Există o mulțime de mărturii legate de vindecări miraculoase sau de vieți care au fost schimbate în bine. Persoane care au trecut cu bine de cumpene grele ale vieții: boli incurabile sau situații aparent fără ieșire. Însă rugămintea fierbinte la Sfânta Parascheva a făcut minuni.

Sfânta Parascheva a vindecat boli, probleme de familie, a alinat dureri atroce fizice și sufletești.

O carte publicată, în 2005, de editura Mânăstirii Sihăstria, intitulată „Suferințele Mamei Blondina – O martiră a Siberiei”, consemnează multe dintre minunile Cuvioasei Paraschiva prin vorbele unei păcătoase creștine.

Sfanta Parascheva vindecă durerile sufleteşti cât şi pe cele trupeşti

Mulţi oameni care suferă de dureri crunte intră în biserică, se roagă la moaşte şi pleacă de acolo liniştiţi. Se spune că Sfanta Parascheva vindecă atât durerile sufleteşti cât şi pe cele trupeşti. Acatistul ei face minuni atunci când este citit cu credință și evlavie. Mulți dintre cei care au fost rătăciți și îndepărtați de la credință s-au întors pe calea cea bună datorită Cuvioasei.

Viața Sfintei Parascheva

Sfânta Cuvioasă Parascheva a trăit pe pă­mânt în prima jumătate a veacului al XI-lea. Prima învă­țătură în limba română despre viața sfin­­tei o găsim în „Cartea românească de în­vă­ță­tură” a mitropo­litului Varlaam al Moldovei, Iași, 1643.

Mărturiile târzii despre viaţa sfintei au consemnat faptul că pe când avea în jur de 10 ani, Parascheva a auzit citindu-se în biserică din Evanghelia după Marcu, iar versetul „Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie” a impresionat-o într-atât de mult încât a împărţit săracilor toate hainele pe care le purta – astfel de gesturi deveniseră o obişnuinţă pentru Parascheva, contrar opiniilor părinţilor ei. Sfârşitul vieţii pământeşti a Sfintei Cuvioase Parascheva a fost în locurile natale, pe când avea în jur de 25 de ani, întorcându-se în localitatea de baştină.

Descoperirea trupului Sfintei Parascheva a fost considerată de creștini un miracol. Atunci când camarazii unui marinar mort au aruncat trupul acestuia peste bordul navei, acesta a fost descoperit de un călugăr, care s-a îngrijit de înmormântarea lui. Venind şi alţi creştini, au săpat o groapă pentru cel decedat, dar în locul acela au descoperit trupul întreg şi frumos înmiresmat al unei femei. Era Sfânta Parascheva.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

9 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

39 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică